Не на размазания грим на очите!

Топлите слънчеви дни или леко омазнената кожа може да са част от причините за размазването на макиажа ти в областта на очите. Точно тази зона, която често е най-трудна за гримиране, е от основно значение за нашата визия. Ако очите ни изглеждат перфектно – ние изглеждаме добре, ако обаче гримът ни се размазва – ситуацията не е в наша полза.

Ето и 5 съвета, които да следваш, за да елиминираш шансовете гримът ти да бъде съсипан.

#1 Почисти кожата си

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Всяка сутрин трябва да започваш деня си с почитстване на кожата. Измий я внимателно с подходящ продукт и се съсредоточи в областта на очите. Макиажът там често се сваля най-трудно, а ако имаме остатъци от грим по очите си със сигурност рискуваме да изглеждаме зле през деня. След измиване  използвай любимите си кремове като можеш да нанесеш и основа за грим, която покрива кожата ти с невидим слой, който предпазва грима от размазване.

#2 Заложи на водоустойчиви продукти

Ако си от красавиците, които имат по-мазна кожа на клепачите със сигурност забелязваш често, че на сгъвката се събират сенките ти, а дори и очната линия и молива за очи. За да не рискуваш макиажа си си набави водоустойчиви продукти – очна линия,молив, спирала и сенски. Всички тези продукти се предлагат във варианти, които да се противопоставят на мазната кожа и ежедневните резултати от стреса.

#3 Пудрата, твоят приятел


Ще ти издадем една тайна – пудрата, особенно ако е само матираща без цвят, ще е твоят най-добър приятел от днес нататък. Когато вече приключиш с макиажа на очите ти можеш да го „запечаташ“ като леко минеш клепача си с пудрата фиксатор. Тя няма да промени цвета на продуктите, които си използвала само ще ги покрие с невидим защитен слой.

#4 Подготви се за почистване

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Когато видиш, че гримът по очите ти започва да се разваля бъди сигурна, че под ръка имаш продукт, с който да го изчистиш. Например - набави си серум за чистене на очен грим за офиса, а когато си навън бъди сигурна, че в чантата си носиш мокри кърпички предназначени за сваляне на макиаж.

#5 Подготви грим несесера си

Очната линия, сенките и спиралата не заемат почти никакво място, тоест нямаш никакво извиние да не им намериш място за тях в грим несесера. Ако те са с теб ще можеш да поправяш грима си винаги, когато видиш, че може да се размаже или разтече.

Повече за: Две спирали за два типа жени

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Face Awards Balkan: Дигиталното козметично събитие на годината

И тази година на едно от най-вълнуващите и интересни състезания в региона беше доказано, че гримовете не само просто начин за разкрасяване на дамите...