“Нюд” устни за всеки сезон [email protected]

Обикновено всяка година тенденциите за грим имат сходни елементи – есента и зимата гримът е винаги с една идея по-тъмен и драматичен, докато пролетта и лятото се отличават с нежни, пастелни тонове. Едно нещо обаче никога не излиза от мода – “нюд” (nude) устните.

нюд устни

Червилата в телесен цвят подхождат на всеки грим, независимо дали той е дневен или вечерен. Затова и те са подходящи за всяка жена, без значение от повода или възрастта.

Как обаче да изберем нюанс, който да подхожда на кожата ни?

Селекцията от цветове за избор е толкова голяма… “Нюд” може да са прасковени, кафеникави, бежови, дори бледо-розови тонове, тъй като идеята е да се приближават към естественият цвят на устните ни, който обаче е различен при всяка жена.

Светла кожа

нюд устни

За дамите с много светла кожа с розов подтон, червилата с лек розов нюанс, дори и бледите праскови ще стоят много нежно. Като цяло всяко бледо телесно червило ще изглежда добре върху светла кожа,  в зависимост от това с какъв грим се съчетае.
Ако то ви се струва прекалено светло, все едно сте сложили коректор върху устните, пробвайте да ги очертаете с молив или да смесите един тон по-тъмно нюд червило.

Тъмна кожа

По принцип дамите с жълт подтон в кожата изглеждат добре в телесни червила с топъл, прасковен/оранжев/кафеникав нюанс.

Разбира се за всяко правило има изключения – много добър трик за носене на телесно червило е добавянето на молив за устни, който да придаде контур на устните или пък смесването на по-светъл с по-тъмен нюанс за създаването на лек омбре ефект.

нюд устни

Точно това направих и аз за тази визия, която виждате на снимката по-горе – смесих два цвята, които самостоятелно не ми стоят особено добре – червилото Maybelline Color Sensational номер 988 е доста тъмен кафяв нюанс, докато 981 е прекалено светъл за моята кожа. Смесени обаче създават перфектен телесен нюанс, който дори създава 3D омбре ефект, който прави устните да изглеждат по-плътни.

Омбре устни

За да постигнете този вид започнете с по-тъмно червило или молив за устни – нанесете го във външните части на устните, като запълните средата със светлия цвят.

Ели

Повече за: Най-сексапилните нюанси червило

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Color Sensational 981

  • Maybelline New York Color Sensational 988

Свързани теми: устни, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим за сватба: Гримирай се сама без помощта на професионален гримьор

Гримът и прическата за сватба са между най-важните бюти решения, с изключение на облеклото. ...