Научи се как да комбинираш цветовете при гримиране

За да бъдеш сигурна, че си избрала подходящите гримове за себе си и че си нанесла правилния нюанс сенки, които са перфектни за цвета на твоите очи, спазвай правилата на професионалистите и комбинирай цветовете като тях. Нашите съвети за цветовете и употребата им при гримиране ще ти помогнат в това.

Колело на цветовете

Както художниците трябва да познават цветовете и правилата за тяхното комбиниране и нюансиране, за да постигнат хармония на цветовете при рисуване, така и желаещите да се посветят на професионалното гримиране трябва да знаят как да прилагат тези правила. Затова е важно да различаваш първичните от вторичните цветове, както и цветовете, възникнали от смесването им.

Научи се как да комбинираш цветовете при гримиране

Какво са комплементарни цветове?

Комплементарните цветове са онези цветове, които са пълна противоположност едни на други на колелото на цветовете, като те се допълват по между си при рисуване.При гримиране с комплементарни цветове важат малко по-различни правила. Те се ползват за и подчертаване и за прикриване, в зависимост от употребата им.

Съчетаване на сенките с цвета на очите

Що се отнася до гримирането на очите с комплементарни цветове, те се ползват както при рисуване – за изтъкване на цвета на очите. Така че е важно да знаеш кои цвят сенки са подходящи за цвета на твоите очи.

Кафяви очи

При нанасяне на правилния цвят сенки за кафяви очи, шансът за грешка е изключително малък и всички нюанси им пасват. Затова ползването на палитра сенки с различен спектър цветове, като Maybelline New York Lemonade Craze, е пълно попадение. Тази палитра съдържа цели 12 различни интензивни нюанса, които се нанасят с едно движение. Виж как Мария създава 4 напълно различни визии само с една такава палитра, и колко добре изглеждат те:

Сини очи

За да изпъква още повече синият цвят, ползвай златни, медни и оранжеви нюанси сенки. Те ще придадат точната доза топлина на сините очи и ще ги направят по-палави.

Зелени очи

Подчертай зелените очи с лилави нюанси. Към тях спадат махагонените, бургунди и медните. Ако искаш да изтъкнеш зелени очи, постарай се да избереш най-тъмния зелен нюанс от палитрата.

Научи се как да комбинираш цветовете при гримиране

Получаване на пастелни и приглушени нюанси сенки за очи

Добавяйки бяло към по-тъмен нюанс, получавате по-светли нюанси, а добавяйки бяло към светъл нюанс получавате още по-топли пастелни нюанси на същия цвят. Ако добавиш черно към който и да е нюанс, той веднага става по-дълбок и приглушен. Най-добре е да ползваш приглушените нюанси за изтъкване на сгъвката на клепача, а светлите за прикриване на останалата част.

Прикриване на несъвършенства по лицето

Всички червени несъвършенства се прикриват със зелено, тоест със зелен коректор. Ако се спреш на друг цвят, няма да имаш същия успех и резултатът ще бъде размазано петно.

Надяваме се, че от днес нататък ще имаш едно наум за колелото на цветовете, и че ще ги комбинираш още по-добре.

Прочети повече за: Научи се да се гримираш като професионалист: първи стъпки

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 11 Worth It

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 06 Ferocious

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 15 Precerverance

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow Mega Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи, тенденция, дневен грим , копирай визията, лято, опушен грим, пролет, лице, лято, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за почистване на лицето, които трябва да пробваш

Това е тайната за чисто и сияещо лице, в което ще се влюбищ. Забравете за сутрешното измиване с топла вода, тайната се крие в тези продукти ...