Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

След като ти представихме основните неща в увода в професионалното гримиране, продължаваме с първата лекция. Нанасянето на основа и контурирането на лицето са ключови за доброто гримиране, независимо дали говорим за през деня или вечерта. В тази лекция няма да ти говорим за стандартно нанасяне на основа и контуриране – неща, които вероятно вече знаеш, а ще се фокусираме на тайните на професионалните гримьори. Да започваме!

Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

Основа – смеси праймер и фон дьо тен

Както повечето момичета, вероятно и ти следиш туториали за гримиране и нанасяш хидратиращ крем, след това праймер, и чак след това фон дьо тен. Ние обаче ще ти разкрием една тайна – професионалните гримьори го правят по друг начин! Вместо да нанасят отделно праймер и фон дьо тен, те ги смесва. Това се прави по няколко причини. Когато се смесят, кожата изглежда естествено и блестящо. Освен това професионалистите твърдят, че по този начин фон дьо тенът издържа по-дълго, защото по-добре се свързва с кожата.

Мазна кожа и как да процедура с нея?

За момичетата с нормално кожа е напълно достатъчно да нанесат фон дьо тен, евентуално пудра за сетване и ще бъдат спокойни през целия ден. Ако имаш мазна кожа обаче, си наясно, че лъщенето е не просто вероятно, а ежедневен проблем. Съветът на професионалистите относно това е нанасянето на основа с влажна гъба, тъй като по този начин пудрата ще задържи покривната си способност, но влажната гъба ще отстрани мазното, а с това и нежелания блясък. За притежателите на суха кожа, при които често се появява зачервяване, професионалистите препоръчват да се фокусират на Т-зоната, като там нанесат най-много пудра, а на по принцип по-сухите бузи да сложат тънък слой.

Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

Контуриране: промени формата на лицето

Повечето момичета от тази част на света имат ясно изразено кръгло лице. Напълно приемливо е да обичаш природния вид на лицето си и да пропуснеш контурирането, но ако искаш да изглеждаш като Instagram моделите, тази стъпка е задължителна. Контурирането всъщност е цяло изкуство на туширане – която част от лицето изсветлиш ще изпъкне, а която затъмниш – ще се забелязва по-малко. За тази стъпка можеш да ползваш комплект за контуриране (бронзант, коректор и хайлайтер), а можеш и просто да ползваш светъл и тъмен нюанс коректор – в зависимост от това с какво разполагаш в момента.

Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

Ако имаш кръгло лице, а искаш да изглежда овално:

С бронзант или тъмен коректор напиши числото 3 върху целите бузи – от слепоочията до брадичката и блендирай хубаво.

Ако имаш голямо чело:

Нанеси бронзант или тъмен коректор по ъглите на челото, до косата и блендирай. По този начин челото ти ще изглежда по-малко.

Ако имаш широк нос:

Нанеси тъмен цвят на двете страни на носа, започвайки от веждите. В средата нанеси хайлайтер или светъл коректор по цялата дължина.

Ако бузите ти са се поотпуснали:

Без значение дали ни се иска да го признаем или не, гравитацията си работи и с напредването на възрастта бузите започват да увисват. Затова нанеси хайлайтер точно над скулите, чак до слепоочията. На самите скули нанеси руж, а на линията под тях – тъмен коректор или бронзант.

Не забравяй – повторението е майка на знанието, така че всеки ден се упражнявай да контурираш, и следи Makeup портала, защото в продължението ще обърнем внимание на гримирането на очите.

Прочети повече за: Грижа за кожата: какво можеш да направиш без да посещаваш козметичен салон

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Infaillible Mattifying Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation Buff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Pro Tool Foundation Stick

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Brush

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Master Contour Duo

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer Light

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , пудра, контуриране , дневен грим , опушен грим, вечерен грим, хайлайтър, коректор, лице, бронзант, праймър, основа за грим, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Loreal Paris, Maybelline New York, Loreal Paris, праймер, бюти блендерът, четките си за гримиране

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ежедневна anti-age процедура: Правилна грижа за кожата през тридесетте!

Какво се случва с кожата ни, когато навлезем в тридесетте? Дали тогава е подходящият момент да започнем anti-age битка срещу ранните признаци на старе...