Научи се да се гримираш като професионалист: избегни тези грешки

Професионалните гримьори определено имат невероятни умения, но освен таланта си, те имат още едно предимство пред нас – знаят какво трябва да не правят. Много от нас дори не осъзнават какви грешки правят и с най-добри намерения правят хаос, който е можело да се избегне. Ето кои грешки най-често се допускат и какво мислят за тях професионалните гримьори.

Грешка 1: Нанасяне на грим без добро осветление

Професионалните гримьори казват, че грешка номер едно в гримирането е лошото осветление в дома. Ако се гримираш през деня, прави го до прозореца, където естествената светлина ще осветява лицето ти. За вечерния грим избягвай жълтото осветление, защото с него ще прекалиш с грима.

 

Грешка 2: Прекалено много фон дьо тен

Това, което най-много подлудява професионалните гримьори, е когато видят момиче, прекалило с фон дьо тена. Не забравяй, че той не трябва да бъде маска, а основа за останалия грим. За да не прекалиш с фон дьо тена, първо нанеси съвсем тънък слой и чак тогава повтори, ако е необходимо.

Грешка 3: Пропускане на врата

Ако нанесеш фон дьо тен само на лицето, а пропуснеш врата и не блендираш контурите, разликата в цвета и текстурата на врата и лицето ще бъде очевидна и ще ти придаде по-стар вид. Много момичета пренебрегват врата, което е груба грешка!

Грешкa 4: Нанасяке на коректор на сухо лице

Коректорът е златото на гримовете, обаче много момичета го нанасят на изцяло сухо лице, което е непоправима грешка, особено когато става дума за зоната около очите. За да подготвиш лицето си, нанеси хидратиращ крем и обърни специално внимание на зоната около очите, като там нанесеш специално предназначени за тази област серум или крем. По този начин кожата няма да изглежда сухо и коректорът няма остане само по гънките на кожата.

Грешка 5: Прекаляване с контурирането

Твърде много бронзант, твърде силен и лъскав хайлайтер, руж на грешното място… При контурирането много неща могат да се объркат, особено когато се гримираш за през деня. В тъмния клуб лошите контури може и да минат, но ако на естествена светлина прекалиш с контурирането, ще изглеждаш клоун, което едва ли е целта ти.

Грешка 6: Силни гримове на очите през деня

За луд купон, бал с маски или подобни събития силният грим на очите е приемлив, но ако тръгнеш на работа в 7 сутринта с пълен опушен грим, изкуствени мигли и котешка очна линия, ще изглеждаш сякаш току-що си си тръгнала от снощното събиране. Дневният грим би трябвало да изглежда естествено и да подчертава красотата ти, а не да отвлича вниманието от нея.

Грешка 7: Твърде голям преход на природната линия на устните

Както вече писахме в текста за гримирането на устните, за перфектно гримирани устни трябва малко да увеличиш естествените контури, ако е нужно визуално да уголемиш устните. В желанието си да имаш възможно най-пълни устни обаче много момичета прекаляват с увеличаването на естествената линия на устните, което изглежда много по-зле от оригинала.

Грешка 8: Твърде много слоеве спирала

Дългите и обемни мигли са мечтата на всяко момиче, за което говорят и всевъзможните уреди за извиване на миглите, процедурите и нанасянето на много слоеве спирала за обем. В желанието да направиш погледа си дълбок и мистериозен обаче може да се случи да прекалиш със слоевете спирала. В този случай миглите ти ще бъдат залепнали и ще изглеждат съвсем неестествено.

Грешка 9: Твърде подчертани вежди

Плътните вежди са абсолютен хит, но това не значи, че трябва да имаш вежди като на Буги Барабата, които при това да са с различен цвят от тена и косата ти. Ползвай молив за попълване на вежди с възможно най-близък цвят до този на веждите ти и се сдържай при удебеляването им.

Грешка 10: Един цвят на очите

Дори и когато искаш да постигнеш монохромна визия, ако нанасяш само един цвят на очите ще изглеждаш като Синди Лоупър в апогея ѝ. Вместо това нанеси един нюанс на сгъвката на клепача и друг на долната част, след което блендирай.

Ти допускаш ли някои от тези грешки? Пиши ни в коментарите.

Прочети повече за: Съветите на дерматолозите: Правилна грижа за кожата по време на пандемия

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris True Match 1,5.N

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Phoenix

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 10 Trust Your Gut

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Self-Starter

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara Extra Black

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , официален грим, контуриране на лице , очна линия, очи, руж , фон дьо тен , пудра, дневен грим , коректор, лице, молив за устни, праймър, основа за грим, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Loreal Paris, Maybelline New York, коректор, илюминатор, Loreal Paris, True match

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Знаеш ли каква наистина е разликата между илюминатор и хайлайтър

Преди да ти разкрием всички ползи на хайлайтъра и илюминатора, важно е да разрешим главната мистерия, а това е, че тези два продукта не са едно и също...