Научи се да гримираш очите според цвета им

В днешно време очите повече от всякога са в центъра на вниманието и отделяме повече време за гримиране и подчертаване на очите, отколкото за останалата част от грима. Защо е така? Въпреки че вероятно предпазните маски са първото предположение, все пак смятаме, че истинската причината е, че гримът на очите е изключително ефектен и е в състояние изцяло да промени външния вид за нула време. За да бъде забелязан гримът на очите обаче  необходими са както много умения, така и да знаеш как се гримират очите според цвета им. По тази причина послушай нашите съвети.

Първо да разбием МИТА!

Веднага да разбием един широко разпространен мит! Ако си мислела, че за даден цвят на очите се ползва същия нюанс сенки, грешиш! Всеки професионален гримьор ще се съгласи, че един и същи цвят сенки и очи е недопустимо. Поради сливането на цветовете, зениците не се открояват, така че със сигурност погледът ти няма да бъде забелязан.

Как тогава да избереш идеалния нюанс сенки според цвета на очите? Лесно!

Научи се да ползваш комплементарни цветове

Постави палитрата до лицето си и виж кой е най-близкият нюанс до този на очите ти, след което ползвай пълната му противоположност, която ще бъде идеална за теб. Благодарение на правилото за комплементарните цветове по този начин максимално ще изтъкнеш красотата и чувствеността на очите си.

Ако предпочиташ сенките, които в една опаковка имат множество цветове с различни нюанси, тогава е достатъчно просто да приложиш един прост трик и по отношение на самите сенки. Точно такава палитра с 40 различни нюанса се предлага от NYX Professional Makeup. Това е палитрата Ultimate Utopia, в която ще откриеш множество истински есенни нюанси, като се започне с nude, сребърни, златни и кафяви сенки, които са с матов, металик, седефен и блестящ финиш.

Кои нюанси са най-подходщи за ТВОИТЕ очи?

Кафяви очи

Кафявите очи са най-благодарните за гримиране и комбиниране на цветовете. Почти всички цветове се съчетават добре с очите в този цвят, като еднакво добре им отиват и матовите и блестящите нюанси. За тъмнокафявите очи обаче определено са най-подходящи земните или nude нюанси и различните медни тонове, а за светлокафявите очи най-подходящите нюанси са златните и шампанско. Съветваме те да пробваш и лилави нюанси, защото те също са подходящи за очите ти. Разбира се, цялата визия трябва да се финализира с очна линия.

Сини очи

Синеоките най-често допускат грешки при гримиране на очите си. Въпреки че сините очи сами по себе си са достатъчно привлекателни и загадъчни, в желанието си да ги изтъкнем още повече, допускаме най-често срещаните грешки. Ето защо задължително ползвай топли контрастни тонове на седефени нюанси, каквито са оранжевите, златните и медните нюанси. Ако харесваш опушения грим, по-добре се въздържай от класическия опушен грим с тъмни сенки, а пробвай сребристия опушен грим.

Ако имаш наситено сини очи нанеси тъмно жълти сенки върху клепачите чак до извивката на веждите и нанеси малко медни сенки върху ръба на долния и горния клепач. Тази комбинация на цветовете е изключително ефектна, тъй като синьото и жълтото се намират на противоположните страни на цветовата гама, което кара сини очи да изпъкнат

На светлосините очи най-добре ще стоят пастелно розови или сребристи сенки. Не пести спиралата и не забравяй да нанесеш един слой както на горните, така и на долните мигли.

Зелени очи

Ако си от хората със зелени очи, си една от малкото, за които може да се каже, че са привилегировани, а за максимален ефект и изтъкване на този цвят е задължено негово величество лилавото! Комбинирай нежните тонове на лавандула с прецизно нанесена очна линия.

Ако си привърженик на по-кротките тонове, избери кафяв опушен грим в допълнение с бронзово-седефен нюанс. Експериментирай на воля, пробвай цветовете с червеникав оттенък.

Благодарение на комбинирането  на различни пигменти, светлина и облекло, зелените очи могат да се „бият“ на синьо или жълтеникаво. За да подчертаеш максимално цвета на очите си, нанеси лилави сенки върху клепачите и малко сенки с цвят червено вино върху сгъвката на клепачите, а  по ръба на горните мигли нанеси очна линия.

Бонус съвети

-  избягвай  перлените сенки, ако си над 40 години, защото те изтъкват бръчките около очите;

-  ако имаш мазна кожа, избягвай течните сенки, защото ще паднат бързо

-  ако имаш суха кожа, избягвай сенките на прах, защото с тях няма да имаш блясък

-  ако ползваш тъмни цветове за гримиране на очите, желателно е червилото и ружът да бъдат в нежни и ненабиващи се на очи нюанси

-  ако на очите си имаш светли нюанси, избери ярко и наситено червило

-  за блендиране на сенките ползвай четка с естествен косъм или такава с апликатор гъба.

Прочети повече за: Топ 10 гримове за очен грим за начинаещи

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow Mega Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner 01 Black

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Lash Sensational Mascara

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Ultimate Edit Utopia

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Teal

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Свързани теми: спирала , сенки за очи , очна линия, очи, тенденция, дневен грим , лице, Urban Decay, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, База за грим за очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш гъсти мигли с невероятен обем? Време е да пробваш легендарната спирала Lash Paradise!

С малко помощ от спиралата L'Oréal Paris Lash Paradise, погледът ти няма да остане незабелязан...