Научи да се гримираш като професионален гримьор: гримиране на очите

Гримирането на очите определено е най-трудната от всички стъпки в процеса да се гримираш като професионален гримьор. Вероятно често ти се е случвало да нагримираш едното око перфектно, а другото да изглежда сякаш си се гримирала без огледало, някога опушеният ти грим е твърде опушен и изглеждаш сякаш си тръгнала за бал с маски, а друг път в желанието си да изглеждаш природно накрая си прекалено светла, а очите ти изобщо не изпъкват. Да, ако очите са прозорците към душата, можем да кажем, че гримът е завесата, на която трябва да се обърне специално внимание. Няма да разглеждаме гримиране стъпка по стъпка, а ще се занимаем с конкретните решения на най-големите проблеми, с които се сблъсква всяка от нас, докато се опитва да се гримира правилно.

Научи да се гримираш като професионален гримьор: гримиране на очите

Трикове за туширане

Точно както лицето се тушира, за да се получат желаните контури, същото се прави и с очите. Падналите клепачи, малките, прекалено събрани или отдалечени очи – всичко тези недостатъци могат да бъдат поправени с правилно туширане.

Ако искаш окото да е по-изразено:

Ако искаш изразени очи с дълбочина, нанеси светъл бронзант на сгъвката на окото (точно на средата между миглите и веждите). С напредването на възрастта очите губят еластичността и формата си. Тази техника е отлична за дамите над 30 години. Ако имаш сини очи, бронзант с оранжев оттенък още повече ще изтъкне цвета им.

Научи да се гримираш като професионален гримьор: гримиране на очите

Ако очите ти са събрани:

За да раздалечиш очите визуално, нанеси черна очна линия на клепачите, като започнеш от средата на окото навън. Повтори упражнението и на долния клепач и свържи долната и горната линия.

Ако имаш паднали клепачи:

Падналите клепачи са често срещан проблем, но не са непоправими. Нанеси светли сенки над сгъвката на окото по цялата дължина на клепача. След това нанеси тъмни сенки на самата сгъвка под окото, отново по цялата дължина. Внимавай тези сенки да не бъдат твърде тъмни, защото така ще постигнеш обратен ефект. След това внимателно блендирай светлите и тъмните сенки и ще забележиш, че играта на светлосенките си е свършила работата и клепачите ти изглеждат, сякаш не са паднали.

Научи да се гримираш като професионален гримьор: гримиране на очите

Ако имаш малки очи:

Ако искаш визуално да уголемиш очите си, ще ти трябва светъл молив за очи, бял или бежов. Нанеси го от вътрешната страна на долния клепач. След това с тъмен молив или очна линия направи линия по дължина на горния и долния клепач. Нанеси сенки в цвят по твой избор и хубаво ги блендирай с очната линия или молива. Внимавай да не блендираш навън, за да изглеждат очите ти по-големи.

Комбиниране на цветове

Спомнете си абзаца за допълващите се цветове от увода в професионалното гримира. Сходен принцип се прилага и при гримирането на очите, с тази разлика, че в този случай допълващите се цветове се ползват, за да се подчертаят взаимно. За да не ти се налага да учиш цялата наука на допълващите се цветове, ето кои сенки за кой цвят очи са подходящи:

Научи да се гримираш като професионален гримьор: гримиране на очите

Сини очи:

Ползвай сенки с оранжеви оттенъци, например златно, праскова или кайсия. Разбира се и чистото оранжево става, ако си достатъчно смела да си го сложиш на очите.

Зелени очи:

Червеното и зеленото са допълващи се цветове, затова всички оттенъци на червеното вино се класират, както и цветовете на сливата или черешата.

Кафяви очи:

Кафявият цвят е сравнително неутрален, така че всички цветове могат да свършат работа, но все пак е най-добре да се ползват синьо-лилави оттенъци.

Естествено не очаквай, че от първия път ще успееш да се гримираш като звездите от Инстаграм. Нужни са много време и упражнения. Продължавай да следваш нашия портал, защото в следващия текст ще говорим за перфектните устни.

Прочети повече за: Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Slide On Eye Pencil Pure White

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer Light

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Maybelline New York Brow Precise Soft Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи, стил , мода , вечерен грим, nude грим, хайлайтър, лице, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, илюминатор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-добрите грим визии на Филмовия фестивал в Кан

Филмовият фестивал в Кан е един от най-престижните филмови фестивали и се провежда в южната част на Франция от 1946 г. Оттогава до днес много известни...