Наръчник за златисти сенки

 


Свикнали сме да чуваме израза „златна есен“, когато сезонът е омайно красив. Златото е основен акцент по модните подиуми, кога върху дрехите, кога под формата на огромни и екстравагантни обици, и спокойно можем да заявим, че то никога няма да напусне листата с най-актуални тенденции. Златните отблясъци, които сякаш покриват улиците на града през този сезон, са изключителен тренд и при грима, разбира се. Те са като хамелеон, който се превъплъшава в многообразие от макиаж визии, които искаме да създадем, и на които не можем да спрем да се любуваме. Тези редове в нашите очи са като обяснение в любоя към златистите сенки за очи, които ще са основно оръдие на макиажа през сезон есен-зима тази година и с тях искаме да те накараме да се чувстваш по-уверена, докато ги нанасяш и респективно, докато ги носиш. Потопи се в море от златисти отблясъци с нас и палитрата Maybelline New York The 24karat Nude, от която сме напълно обсебени. Тя и 12-те цвята, които съдържа са идеални за създаване на грим визии, които прилягат на различни поводи по един абсолютно съвършен начин.

Как да носиш златни сенки през деня?


Този въпрос не е много труден и все пак отговорът му е многозначен, в зависимост от грим визиите подходящи за деня ти. Нека кажем, че денят е неделя – лежерна и приятна, която предполага среща с любимите хора, разходка, следобедно кино или следобедна чаша вино в любимото ти заведение. В такъв случай не трябва да прекаляваш с грима, точно напротив – той трябва да е нежен и деликатен. Посегни към четката, с която нанасяш сенките си, която, разбира се, трябва да е с къси, меки и дълги косъмчета. Потопи я в бежовите нюанси от палитрата, които разнеси по клепача без да минаваш границата на сгъвката на окото. След това продължи със златното, което се намира в горния ляв ъгъл на палитрата. Него нанеси само в ъгълчетата на окото, по този  начин окото ти ще изглежда по-голямо, а погледът по бистър, чист и свеж. Имаме и друго предложение за теб, което със сигурност ще ти допадне ако си падаш по експериментите. Вземи четката, с която гримираш веждите си – ъгловата с късите и твърди косъмчета, и я потопи в златното. След това с нея мини върху клепача си и под него, сякаш нанасяш очна линия. Повтори това движение отново, докато златистото не стане достатъчно интензивно. Тази грим визия е много лесна за постигане и не трбява да се плашиш, че цветовете няма да се смесят добре, защото ще използваш само един единствен цвят, който ще изстреля макиажа ти на нови висини. И двете идеи, според нас, са подходящи и за офис средата, разбира се, зависи в какъв офис си и колко консервативна е работната среда. Ако е такава се насочи към вариант номер 1.

Как да носиш златни сенки през вечерта?


В този случай вариантите са много, като любимият ни е – плътна очна линия и над нея добре нанесени златни сенки, които свършват до сгъвката на клепача. Тази макиаж визия е много класическа, но с модерно намигване в лицето на сенките. Друга идея е да експериментираш с опушен грим в тъмно кафяво и златно, а ако си още по-дръзка – в черно и златно. Този вариант е много по-тежък като усещане и е перфектен за късно излизане с приятели, където светлините са приглушени и макиажът трябва  да е силен, за да се забелязва. Експериментирай смело в златистата гама!

Повече за: Как да носиш… червени сенки

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline 24 Karat Nudes Eye Shadow Palette

  • Maybelline New York Curvited Liner

Свързани теми: сенки за очи , очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тенденции от 2019-та, които не искаме да видим и тази година

И докато през 2020-та ще се сблъскаме с много нови техники и тенденции при гримирането, ще трябва да се простим с някои стилове, характерни за изминал...