Нанеси хайлайтер в 4 лесни стъпки

Хайлайтерът е един от продуктите за гримиране, чиято популярност не намалява с времето. Това се потвърждава от тенденциите в гримирането, които са толкова ефективни благодарение на него, като: buttery skin, joga skin и много други техники, при които хайлайтерът за лице е основната съставка.

Целта на всички тези тенденции е да придадат свежест и сияние на лицето, както и да го подмладят с няколко години. Има обаче едно условие - трябва да нанасяш хайлайтера правилно и в подходящите количества.

Избери подходящия хайлайтер

За да може светлината да се отразява от лицето ти на правилните места и кожата ти да излъчва младежки блясък, наложително е да избереш правилния хайлайтер и да знаеш кой тип за кои места се използва. В статията е обяснено за най-популярните видове хайлайтери.

Нанеси хайлайтер в 4 лесни стъпкиТечни и кремообразни хайлайтери

Те лесно се нанасят и се смесват с фон дьо тена, така че са най-подходящи за експерименти, в които се смесват хайлайтер и фон дьо тен за dewy вид, който през лятото е добре дошъл. Свободно можеш да го смесиш и с любимия си хидратиращ крем, за да придадеш на цялото си лице естествен и приятен блясък. Обобщаваме - ако имаш суха кожа, използването на течен хайлайтър е правилният избор за теб. Можеш да го нанесеш с четка или с бюти блендер.

Хайлайтер на прах

Този тип хайлайтър се блендира лесно и се препоръчва за мазна кожа, отделяща повече себум, поради което на лицето се появява нежелан блясък. Въпреки това, независимо от типа кожа, ако нанесеш хайлайтера на прах на подходящите места, ще накараш правилните части на лицето да изпъкнат и да блестят по правилния начин. Този тип хайлайтер се нанася най-добре с четка за хайлайтер или с върховете на пръстите.

Хайлайтер стик

Този хайлайтер е лесен за употреба и удобен за подчертаване на най-малките части на лицето, като ъгъла на окото или под свода на веждите. Също така е лесен за боравене от страна на хората със смесен тип кожа, които трябва да полагат специални грижи, за да нямат мазнат Т зона на лицето.

4 стъпки за нанасяне на хайлайтер

Трябва да се има предвид, че целта на нанасянето на хайлайтер е да се придаде на кожата лек блясък и да се подчертаят най-красивите черти на лицето. Тъй като обаче хайлайтерът се нанася на същите места като коректора, това означава, че можеш несъзнателно да подчертаеш онези части на лицето, които всъщност си искала да прикриеш. Ето защо е важно да определиш кои части искаш да скриеш и кои да изтъкнеш, преди да го нанесеш. За да ти помогнем в това, подготвихме 4 лесни стъпки за правилно нанасяне на хайлайтер.

Нанеси хайлайтер в 4 лесни стъпки

Стъпка 1: Запомни последователността

Хайлайтерът се нанася след коректора, фон дьо тена или BB крема, т.е. в самия край на гримирането, което лицето вече е матирано. Разбира се, ако в този момент изпробваш някоя от тенденциите в гримирането, при които фон дьо тенът и хайлайтерът се смесват, това правило не важи, а първо нанасяш сместа от двата продукта.

Важно е в никакъв случай да не нанасяш хайлайтер на онези места по кожата, които са зачервени или са променили цвета си поради хиперпигментация, за да не привличаш вниманието към тях още повече. Не забравяй, че хайлайтерът изтъква, а коректорът прикрива. С други думи, ако имаш някакви несъвършенства по лицето си, които искаш да скриеш, на тези места нанасяш коректор. От друга страна, ако има определени области на лицето, които искаш да подчертаеш, използвай хайлайтер.

Стъпка 2: Зоната на очите

За да не изглежда гримът ти скучен, и за да излъчват очите ти свежест, нанеси малко хайлайтер върху частта под веждите (точно под арката на веждите) и между веждите. A ако искаш допълнително да подчертаеш вече нанесените сенки, нанеси хайлайтер и върху сенките за очи. За да изглеждаш по-будна, а очите ти визуално по-големи, сложи малко хайлайтер в ъгъла на очите си от страната на носа и ще видите колко е ефективено за отворяне на погледа.

Стъпка 3: Зоната на бузите

По отношение на областта на бузите, най-важното е да нанесеш хайлайтер върху най-високите части на скулите. За тази стъпка е най-добре да използваш така наречената четка ветрило, а можеш също да използваш такава за руж или просто да избереш хайлайтер стик и да нанесеш малко количество от него с пръсти. Ако искаш визуално да стесниш носа си, ето един трик - нанеси тънка линия хайлайтер по дължината на носа и малка точка на върха му и веднага ще видиш разликата.

Стъпка 4: Зоната на усните

Нанасянето на хайлайтер на устните се прилага по-рядко, но дава страхотни резултати. Нанеси много малко хайлайтер на пръста си и внимателно мини по ръбчето на горната и долната устна. Можеш също да нанесеш хайлайтер по средата на устните. Може да ти се струва прекалено, но червилото, комбинирано с малко хайлайтер, може да придаде на устните ти невероятна пълнота и чувственост. И накрая, нанеси точка хайлайтер в центъра на брадичката, за допълнително изтъкване на тази част на лицето.

Ползвала ли си хайлайтер? Сподели с нас в коментарите!

Прочети още: Ретинол: Запознай се със звездата на нощната рутина за грижа!

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Electric Nights Highlighter

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Glow Mon Amour Highlighting Watermelon

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Light From Paradise Highlighter

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Custom Strobing Drop Champagne Glow

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Stay Naked Threesome Blush, Bronzer & Highlighter Palette

Свързани теми: грим , тенденция, лице, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да комбинираме витамин C, ретинол и хиалуронова киселина?

Популярните активни съставки в козметиката осигуряват множество ползи за тена, но ако все още не си сигурна кои продукти да избереш и как да ги комбин...