Нанеси хайлайтер в 4 лесни стъпки

Хайлайтерът е един от козметичните продукти, чиято популярност не намалява. Това се доказва и от козметичните тенденциите, които благодарение на него са толкова ефектни: buttery skin, joga skin и много други техники, в който хайлайтерът за лице е главната съставка. Целта на всички тези тенденции е да придадат на лицето ти свежест и блясък, както и да те подмладят с няколко години. Единственото условие, разбира се, е е да го нанасяш правилно и в точните количества, така че избери правилния хайлайтер и изпълни следните 4 стъпки.

Избери правилния хайлайтер

За да може кожата ти да излъчва младежки блясък и свежест, наложително е да избереш правилния хайлайтер и да знаеш как и на кои места се ползва всеки тип хайлайтер.

Течни кремообразни хайлайтери

Те се нанасят лесно и се смесват с фон дьо тена, така че са най-подходящи за експериментиране с тенденции, в които смесват хайлайтер и основа за постигане на онзи dewy вид, така желан през лятото. Горещо препоръчваме използването на течен хайлайтер на хората със суха кожа.

Прахообрзен или твърд хайлайтер

Лесно се блендира и се препоръчва за мазна кожа, която отделя излишния себум и по този начин кара лицето ти да блести. Ако обаче нанасеш този тип хайлайтер на правилните места, тогава ще накараш важните части на лицето ти да се открояват и да заблестят истински.

Хайлайтер стик

Този хайлайтер е лесен за употреба и удобен за подчертаване на най-малките части на лицето, като ъгъла на окото или под свода на веждите. Също така е лесен за употреба за хората със смесен тип кожа, които трябва на всяка цена да избягват омазняване на Т зоната на лицето.

4 стъпки за нанасяне на хайлайтер

Целта на нанасянето на хайлайтер е да придаде на кожата ти лек блясък, а не цялото ти лице да заблести и да изтъкнеш точно онези части от лицето, които си искала да скриеш. А точно това може да се получи, тъй като хайлайтерът се нанася на същите места като коректора, така че е важно преди да го нанасеш да определиш кои части на лицето искаш да скриеш и кои да подчертаеш.

1. Cтъпка

Хайлайтерът се нанася преди коректора, но след пудрата или BB крема, тоест че в самия край на гримирането. Разбира се, ако изпробваш някоя от техниките, при които се смесват фон дьо тен  и хайлайтер, тогава случаят е друг и първо се нанася въпросната смес върху лицето.

В никакъв случай не нанасяй хайлайтер на онези места по кожата, които са червени или са променили цвета си поради хиперпигментация, за да не привличаш вниманието към тях допълнително. Не забравяй, че хайлайтърът подчертава, а коректорът прикрива.

2. Cтъпка

За да не изглежда гримът ти скучен и за свеж вид на очите, нанеси малко хайлайтер върху частта под веждите (точно под арката на веждите) и върху сенките за очи, ако искаш допълнително да ги подчертаеш. За да изглеждаш по-будна, а очите ти визуално по-големи, просто го нанеси в ъгъла на очите и ще видиш колко е ефективен за отваряне на погледа.

3. Cтъпка:

Нанеси хайлайтера на най-високите части на скулите. За тази стъпка е най-добре да използваш така наречената четка ветрило, но също така можеш да използваш и такава за нанасяне нанасяне на руж, да избереш хайлайтер стик или просто да го нанесеш с пръсти, разбира се в малко количество.

4. Cтъпка:

Нанасянето на хайлайтер върху устните е по-рядко срещано, но дава страхотни резултати. Нанеси много малко хайлайтер на пръста си и внимателно го прекарай по горната и долната устна. Може да ти се стори прекалено, но след като нанесеш червило, само малко хайлайтер ще придаде на устните ти невероятна пълнота и сенсуалност.

Ползвала ли си вече хайлайтер? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Lash Sensational спирала: Нова формула, обогатена с масло от дива роза

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Electric Nights Highlighter

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Glow Mon Amour Highlighting Watermelon

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Custom Strobing Drop Champagne Glow

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Stay Naked Threesome Blush, Bronzer & Highlighter Palette

Свързани теми: грим , тенденция, лице, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

8 чудодейни козметични продукта, за ситуациите, когато бързаш

Знаем, че в днешно време е императив момичетата да изглеждат възможно най-красиво с минимално прекарано в гримиране време...