Нанасяне на фон-дьо-тен: основни правила

Избор на основа

Когато става дума за избор на основа, понякога е трудно да определим откъде да започнем. Важно е да се има предвид какъв тип е кожата: нормалната към суха кожа предпочита изграждащ фон-дьо-тен на водна основа, докато за по-мазната кожа са по-подходящи пресована пудра или фон-дьо-тен с матиращ ефект. Ако предпочитате само леко покритие, заложете на оцветен хидратант или BB (beauty/blemish balm - балсам за красота/прикриване на недостатъците) крем. Ако целите плътно покритие или трябва да прикриете проблемна кожа или неравности, изберете фон-дьо-тен стик с ефект на изграждане и кремообразна текстура за прикриване на белезите и обезцветяване.

Средства за нанасяне

Важно е да знаете, че техниката на нанасяне зависи от продукта, на който ще заложите. BB и CC (colour corrective - корекция на цвета) кремовете трябва да се нанасят с (чисти) пръсти, въпреки че може да пробвате и с beauty blender, за да омекотите заострените ръбчета около линията на косата или брадичката. Същото важи и за течния или силиконовия фон-дьо-тен, тъй като тяхната по-фина текстура не позволява ефективното им нанасяне с четка.  Базираният на пудра фон-дьо-тен е добре да се нанася с гъба или тампон, подобни на тези, които се използват в CC основите, за да се постигне равномерен ефект и контролиране на блясъка. Когато избирате четка за фон-дьо-тен, заложете на плосък (не заоблен) връх: ако предпочитате гъба, избягвайте синтетичните модели, които са по-груби на допир и не се плъзгат гладко по кожата.

Перфектното нанасяне

Техниката, която трябва да овладеете, е равномерното разнасяне! Започнете, като нанесете малки количества в централната част на лицето и започнете да разнасяте навън, за да избегнете неравномерното натрупване, като изнасяте цвета към линията на косата. Обърнете специално внимание на T-зоната, тъй като това е мястото, което е най-уязвимо на слънчевите лъчи, както и на брадичката.

Опитайте се да оформите максимално тънък слой, за да избегнете ефектът на маската. Четките не винаги ви помагат да постигнете желаната гладкост, но когато трябва да се нанесе плътна основа, те са незаменими, особено за труднодостъпни места като носа и очите.

Прочети повече: Non-touring / Strobing тенденции by @makeupbuthow

За този външен вид препоръчваме

  • Affinitone Foundation by Maybelline New York

    Поръчайте веднага
  • BB Dream Fresh by Mabelline New York

  • True Match The Powder L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , bb крем, фон дьо тен , пудра

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Неправилно гримиране и как да го избегнеш

За да изглежда гримът ти безупречно са нужни много знание, практика, но и грешки! Ние ще ти помогнем да разпознаеш и избегнеш някои от най-честите кло...