Най-обичаният макиаж продукт – червилото!

Историята на червилото датира от хиляди години, като се твърди, че царица Шубад, царица на шумерите, е оцветявала устните си, използвайки смес, която се състояла от богати на олово и желязо скали. Тази смес придавала уникален цвят на устните и. 


Макиажа и въобще нюансите върху кожата на лицето са били слабост и на Египетската империя. Там е било абсолютно естествено и мъже и жени да залагат на гримове, които да обрисуват лицата им до изящество. Изработвано от червена охра или кармин, червилото в Египет е било многоцветно – то е можело да бъде червено, розово и дори черно за повече драматичност, която не е липсвала в империята. В Рим пък дамите боядисвали устните си с черници или червено вино, въобще всичко, което може да промени цвета им.


Първото червило, което най-много се доближава до твърдата форма, която познаваме и днес се появява в Близкия изток, където уникално богатите жени смятали за престижно и задължително да имат червени устни.

Може би най-емблематичното червило, свързано със същтността на женската душа е червеното. В миналото то е било символ на разкрепостеността на представителките на нежния пол, а в последствие става емблема на Холивуд и неговия блясък. Червеното червило е най-класическото от всички класически оръжия на една жена, която е готова да покори всеки връх и всяка цел.


До ден днешен козметичната индустрия не спира да надгражда по отношение на разнообразието и качеството на червилата, които са част от тъговската мрежа. Всяка жена може да намери своя цвят, текстура и ефект, този факт прави червилото най-любимия ни макиаж продукт, който от векове е издигнат на трона, на който заслужава да бъде.

За да оцветиш усмивката си, ти предлагаме страхотните продукти на Maybelline и L’Oreal, създадени, за да подчертаят индивидуалността ти!

Повече за: Прост трик който ще ви улесни гримирането – Превърнете блестящото червило в матово
 

За този външен вид препоръчваме

  • Color Sensational Creamy Matte by Maybelline New York

    Поръчайте веднага
  • Color Riche Pure Red L'Oreal Paris

Свързани теми: грим , червило, устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Volume Million Lashes: Иконичната спирала с нова формула

Погледът никога не лъже и той дава израз на всичко, което изпитваме вътре в нас. Погледът може да струва милион...