Най-новата иновативна процедура за вежди – микроблейдинг by @makeupbuthow

От години насам решението за дамите с тънки и редки вежди бе перманентен грим. Проблемът с него обаче е, че в повечето случаи не изглежда натурално. От известно време все по-популярна става техниката за рисуване на вежди, наречена “микроблейдинг”. Въпреки, че е сравнително нова на запад, тя се практикува от повече от 20 години в Азия.

Полу-перманентен ефект

Този вид процедура се извършва ръчно и има полу-перманентен ефект, който трае между 1 и 3 години в зависимост от кожата и грижите, които се полагат.

Аз избрах да се доверя на методът “PhiBrows”, който приема името си заради техниката, която се използва за добиване на перфектна форма и симетрия чрез златното сечение (j=1,618).

Използва се и специално мобилно приложение, което помага да се определи и очертае правилната форма на веждите преди самата процедура по рисуване да започне.

Уредите за микроблейдинг представляват супер фини игли, които имитират естествената дебелина на космите, така че окото да не може да направи разлика кое е козметичната татуировка и кое e истински косъм. Рисуването е на ръка и следва естествената посока на растеж на косъмчетата, а пигментите, които се подбират отговарят на най-високите стандарти и естествения цвят на веждите на клиента.

Процедурата не е болезнена

На усет процедурата не е болезнена, усеща се като драскане с лек дискомфорт. Малко след това може да се появи леко зачервяване на зоната, което обаче изчезва още на другата сутрин.

микро блейдинг

Веднага след това процедурата и първите 5-7 дни, цветът на веждите изглежда тъмен, докато след първата седмица се губи между 40 до 50% от интензивността. По време на процесът по заздравяване трябва да се полагат специални грижи за промиване и нанасяне на защитен крем няколко пъти на ден, което предотвратява хващането на коричка и изсъхването на направената козметична татуировка. През този период зоната не трябва да се мокри с вода и да се нанасят грим или други козметични продукти. Трябва и да се избягват излагане на слънце, изпотяване и прах. След пълното заздравяване на веждите, след 4 до 6 седмици се прави и повторно попълване на местата, където цветът е избледнял или се е изгубил.

Реалистично изглеждащи вежди

Този метод определено се отличава с най-реалистично изглеждащ вид на веждите. За дамите като мен, които се чувстват некомфортно с натуралните си вежди или искат да си спестят времето, прекарано в гримиране всяка сутрин, тази процедура определено си заслужава да се проучи. Съветвам ви обаче да подберете внимателно мястото и специалиста преди да решите да се подложите на подобна процедура, която има дълготрайни резултати.

Споделете и вашите впечатления ако сте пробвали микроблейдинг, ако пък не – дали това е нещо, с което бихте експериментирали.

Ели

Повече за: Очертаването на веждите - кога да спрем?

Свързани теми: грим , вежди, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Митове за красотата в които все още вярваме: първа част

огато се гримираш, така е и в живота, не обходимо да вземаш собствените си решения сама. Обаче това е много по-трудно когато, освен истинските makeup ...