Най-често допускани грешки при нанасянето на руж by @makeupbuthow

greshki ruzh eli

Когато си говорим за грим и затрудненията в нанасянето му, винаги на първо място поставяме очната линия. Това, за което рядко се говори обаче е ружът. Много дами се страхуват от нанасянето му, тъй като не знаят на какъв цвят да заложат или се притесняват, че ще го сложат на грешното място и резултатът ще е червени бузи като на клоун.

Ето какви са най-често допусканите грешки и как да ги избегнете:

#1 Грешен цвят

За най-добри резултати, е хубаво да съчетаваме цвета на ружа с този на червилото. От там идва и старият и добре познат бабин трик да ползваме червилото си и върху скулите. А ако все пак не сте сигурни какъв цвят да изберете, не се колебайте да смесите няколко, докато не получите нюанс, който наподобява на естественият цвят на бузите ви, когато се изчервите.

#2 Грешна текстура

grshki ruzh eli

Ако имате акне или неравна текстура в зоната, където нанасяте руж и забелязвате, че прахообразните продукти не се преливат добре или полепват неравномерно върху сухи петна и белеща се кожа, то тогава заложете на кремообразен руж. Използвайте потупващи движения за да не разместите нанесените продукти отдолу. Имайте предвид, че течните и кремообразни ружове са най-подходящи за дами с нормална до суха кожа; ако сте с мазна кожа, те няма да са така дълготрайни. За по-лесно и равномерно преливане на прахообразен руж, имайте предвид да напудрите леко кожата преди нанасяне.

#3 Грешно поставяне

Много често чуваме, че при нанасянето на руж трябва да се усмихнем и да го сложим точно в средата на бузите, където те натурално изпъкват. Тази техника работи при някои лица, но при други проблемът е, че когато кожата се отпусне в нормално състояние, ружът пада по-надолу върху лицето и по този начин визуално го състарява. За да предотвратите този ефект, нанасяйте руж със сериозно изражение за да можете да видите точно къде ще го сложите. Хубаво е да го слеете леко назад и нагоре по скулите за да се смеси с останалите продукти за лице (бронзант; контур; хайлайтър).

Повече за: Ружът – защо го обичаме?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Blush Palette

Свързани теми: руж , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Несесер за пътуване: Необходимите за път грим продукти

Без значение дали ще се спреш на специален комплект за пътуване или на отделни продукти, в този случай козметиката трябва да бъде сведена на само най-...