Молив за устни за начинаещи

Устните… ах, устните. Искаме ги по-дефинирани, по-пухкави, по-обемни, по-прелестни. Освен червилото, което от стотици години е най-добър приятел на красавиците, моливът за устни не бива да бъде подценяван. Той може да направи магия ако знаем точно как да го използваме. Триковете са няколко, особено ако сега за първи път посягаш към този макиаж продукт, който, обещаваме, ще те накара да се влюбиш.

Правилото за 45-градусовия ъгъл


Гримьорите съветват винаги да държиш молива под 45-градусов ъгъл. Той е най-удобен, за да виждаш точно какво правиш. Нанасяй молива с кратки и леки линии, като следваш естествения контур на устните.

Започни с червилото

Необичаен съвет, нали? Ако си свикнала да нанасяш червило, но не и молив, това е най-добрият начин да заработиш в синхрон с този продукт. Като първо нанесеш червилото ще можеш ясно да видиш къде трябва да минеш, за да направиш линиите гладки и равни.

Не остри твърде много


За начинаещите е добре да кажем, че много острият молив оставя твърде резки черти, които ще бъдат забелязани дори от познатите ни, които си нямат и понятие от макиж. Винаги се старай моливът ти да е с леко заоблен връх, по този начин той ще осавя линии, които естествено ще се сливат с кожата ти.

Моливът е в основата

Да, превърни усните си в магия, като започнеш с молива. Направи го основа на своето червило, като запълни с него устните си и чак след това мини с червилото, което е в сходен цвят, за максимална интензивност на тоновете.

Познавай моливите


Те са меки и по-твърди. Меките са подходящи за използване дори вместо червило, а когато очертаваме с тях, те придават по-естествен завършек, докато твърдите моливи да много по-категорични в линиите си и със сигурност не са подходящи за носене без червило, защото стоят много сухо на устните, но пък са много издръжливи, когато говорим за красиви очертания.

Повече за: Използваш ли молива за устни правилно?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Color Sensational Pleasure Me Red

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Color Sensational Coral Fire

Свързани теми: устни, молив за устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Уроци по грим: Време е за платинена New York визия

Създадена с добре подбрани гримове, небрежната визия може да изглежда изключително ефектно, дори по-добре от full coverage визията...