Молив за очи или очна линия?

Независимо от това дали отиваш на кафе с приятелки, на работа, в клуба или на официален повод, фактът, че си решила да подчертаеш очите си с грим показва, че си готова да заложиш на „всичко или нищо“! Без да преувеличаваме – цялостният ти външен вид зависи от уменията ти да гримираш очите си! Дори и иначе гримът ти да е перфектен, той няма да има същия ефект, ако очите не са безупречни!

Молив за очи или очна линия?

Освен че е важно да спазваш правилата, свързани с формата, разположението и цвета им, имай едно на ум, че от тази едничка линия на клепача зависи дали ще изглеждаш дръзко, мистериозно и изкусително или че всичко това ще отиде по дяволите.

А сега най-важният въпрос е: молив за очи или очна линия? Ако не си сигурна кое е по-подходящо за теб, ще се опитаме да ти помогнем.

С молива се пише със сърцето

Тази класика в козметика винаги може да се намери в несесерите ни и това не е случайно! Лесно се нанася, изглежда естествено, а в зависимост от визията, към която се стремим, линията може да бъде равна или не. Цветовете не са толкова интензивни, като при очната линия, и именно това е причината, поради която с молива се постига много по-естествен външен вид. Освен това грешките при гримиране са по-лесни за отстраняване.

Много дами вярват, че главният недостатък на този продукт е нуждата постоянно да имаме острилка на разположение, но вече и за това има решение. Днес има много варианти на моливи, които си имат вградена острилка или такава, която се издърпва и прибира. Относно цветовете, не забравяй, че черното не е единствено! Лилавото например е чудесно за кафяви очи, сивото и светлокафявото за сини очи, а белият молив е отличен за долните клепачи, защото отваря погледа и подмладява.

Очна линия за драматичен финиш

Първият въпрос който изниква е: гел, течна или флумастер? Отговорът зависи от това какво искаш да постигнеш и колко стабилна е ръката ти. Течната очна линия осигурява драматичен финиш. С нея можеш да правиш изключително тънки, еднакви и най-важно – прецизни линии по дължина на клепача, а главният му недостатък е, че следите (което значи и грешките) по-трудно се премахват. Ако уменията ти не са усъвършенствани и нямаш много време за гримиране, най-изчистена линия за най-кратко време ще и с перфектно крило ще направиш с флумастер.

Молив за очи или очна линия?

От друга страна, ако ти се отдава да боравиш с четката и можеш да преценяш какво количество от продукта да нанесеш, най-силен ефект има гел очната линия. Тя дава перфектен финиш на всеки опушен грим, осигурява абсолютно неустоим и дързък поглед и не с е размазва след нанасяне, а текстурата и четката осигуряват съвършена прецизност и лекота на движението.

Всички големи предимства и всички малки недостатъци

Моливът за очи е идеален за начинаещи, защото движенията лесно се контролират, по-трудно се правят грешки, а самите те са лесни за отстраняване. Ако не го остриш редовно обаче допускаш огромна грешка! Ползвайки острилката ще премахнеш бактериите от повърхността, а и линиите ще бъдат много по-тънки, прецизни и максимално близко до корена на миглите, което ще направи цялостната ти визия по-естествена.

Moliv za oči ili očna linija1

Очната линия оставя интензивен пигмент, но изисква и по-голяма сръчност. Грешките по-трудно се поправят, но веднъж усвоиш ли правилната техника, никога повече няма да се отделиш от очната линия. Текстурата е нежна и буквално се плъзга по клепача, така че не прави зачервяване, което може да се появи след употребата на молив, особено ако е от твърдите.

Прочети повече за: Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Liner

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Liner White

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Makeup Slide On Black Sparkle

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Jumbo Eye Pencil Sparkle Nude

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Off Tropic Pro Liner Green

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Off Tropic Pro Liner Blue

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , тенденция, дневен грим , опушен грим, лице, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Сенки за очи от А до Я

Трябва ти само малко цвят, четка и силна воля, за да се научиш правилно да нанасяш сенки за очи и да се гримираш за всеки повод...