Митове за красотата в които все още вярваме: първа част

Когато се гримираш, така е и в живота, не обходимо да вземаш собствените си решения сама. Обаче това е много по-трудно когато, освен истинските makeup съвети, ни се налагат и тези които са установени, но не са точни. Те често се предават от поколение на поколение, можеш да ги видиш в много списания, блогове и други портали. Такива митове за красотата са многобройни и ние ги разкриваме и обясняваме, защо е най-добре веднага да ги забравиш. 

1. Хидратиращият крем може да замени праймъра за лицето 

За много жени е трудно да приемат праймъра - по-нов продукт който се използва преди гримирането, и е задължителен елемент за всеки професионален гримьор. Ето защо се е разпространила историята, че хидриращият крем е чудесен заместител на праймъра. Това обаче в никакъв случай не е вярно! Въпреки че и двата продукта хидратират кожата, само праймерът има формула поради която твоят грим ще бъде по-дълго на лицето ти, докато кремът само ще хидратира кожата ти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

2. Коректорът винаги трябва да е по-светъл от естествения цвят на кожата ти  

Това твърдение също е невярно!  Съществуват много коректори в различни цветове, чиято цел е различна. Също така, ако целта ти е да покриеш пъпките, избери нюанс на коректора, който е същият цвят като цвета на кожата ти, или в зелен цвят, който е точно предназначен за това. Ако послушате по-лошия съвет - че е важно само коректора да бъде по-светъл, тогава ще постигнеш обратен ефект и само ще подчертаеш пъпките повече, а кожата ти ще изглежда на петна. Също така, коректорите с лавандулов цвят ще покриват по-добре жълтеещите кръгове около очите, отколкото обикновения коректор с по–светъл цвят, докато жълтите коректори са предназначени за тъмните кръгове под очите.

Mitove za krasotata v koito vse ošte vjarvame: pǎrva čast

3. Фон дьо тен се нанася само с помоща на четка

С нарастването на броя на портали за красота, блогове и инфлуенсъри, е налице преобладаващо мнение, че единственият правилен начин за нанасянето на фон дьо тен е с четка за гримиране. Това също не е вярно, тъй като не се прилага за всички видове фон дьо тен. Популярните дълготрайни фон дьо тени, принадлежащи към пудри с пълно покритие, се нанасят изключително с пръсти. Топлината на пръстите ще помогне нанасянето на фон дьо тена да стане по-лесно и по-добре да се слее с кожата ти, благодарение на специфичната си структура.

Mitove za krasotata v koito vse ošte vjarvame: pǎrva čast

4.  Фон дьо тен трябва да бъде съобразен с нюанса на лицето

Ако си избераш, както и повечето момичета, фон дьо тен сьобразен с нюанса на лицето, тогава ще си изненадана, че това е просто още един мит за красотата. Не е правилно фон дьо тен да се избира съобрзно с нюанса на лицето! Винаги лицето е най-изложено на слънцето, и заради това е обикновено много по-тъмно от останалата част на тялото. Най-добре е да направиш фон дьо тен селекция, съобразно с цвета на врата, гърдите или рамената. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

5. Червено червило не е подходяшто за всяка жена

Колко пъти си чула, че червеното червило не подхожда на всички и особено не се препоръчва за червенокоси момичета и момичета които имат тънки устни. Това обаче също не е вярно, но все пак се разпространява с невероятна скорост.

Преди всичко, първото твърдение няма абсолютно никакво основание, защото съществуват дори повече от 200 нюанси на червен цвят. На всяка жена й отива червено червило, само е важно да си избере подходящия червен нюанс. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Твърдението, че червенокосите момичета не трябва да носят червено червило, е напълно неоснователно. Защо да не могат?! Препоръчваме само да си изберат някои от оранжевите нюанси или кайсия и ще изглеждат страхотно.

Това че имаш тънки усни не означава, че не можеш да си сложиш червено червило. Напротив, с помощта на подходящ молив за устни те лесно могат да се увеличат визуално, а всеки червен нюанс ще изглежда еднакво добре. Особено ако става въпрос за блестящи текстури, а не за матови формули. 

Митовете винаги са били част от културата, така че не е изненадващо, че те са в света на грима. Сподели с нас в коментарите за кой още мит за красотата си чула, така и на другите ще помогнеш да не получат погрешен съвет ;)

Прочети повече за: История на червилото през вековете

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Infaillible Primer Anti-Fatigue

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Age Rewind

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear True Beige

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup HD Studio Photogenic Foundation

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Rich Matte Smile

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York x Puma SuperStay Matte Ink Lipstick Fearless

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червено червило , официален грим, червило, руж , фон дьо тен , пудра, устни, мат, дневен грим , естествен грим, вечерен грим, зима, тенденции за зима, зимен грим, коректор, лице, праймър

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Нов критерий за избор на идеалното матово червило: зодията!

Ти си това, което носиш в себе си, а сега имаш възможност да избереш нюанса на матово червило, създаден специално за теб, според зодията си...