Мисия вежди: Как да се справим с ужасът на скубането?

Няма да се уморим да твърдим, че веждите са материя, която искаме да владеем, в която искаме да сме перфектни, която искаме да разбираме до най-малкия детайл. Но веждите, те са трудна работа, пипкава материя, неопитомени и със собствено мнение за живота. Всичко що се отнася до веждите започва с тяхното оформяне. Как да се справиш с ужаса на скубането, за да имаш красиво изражение, на този въпрос сме готови да ти отговорим последователно и внимателно.

Не полудявай на тема скубане


В желанието да премахнем всички излишни косъмчета често може да се случи да прекалим и то до такава степен, че да премахнем твърде много от иначе красивите ни вежди. Бъди изключително внимателна и се старай да махаш само излишното, но не и това, което в действителност си е на мястото. Някои представитеки на нежния пол дори са вманиачени в ежедневното почистване на веждите. Нашият съвет е да не прекаляваш и с него, защото твърде честото скубане ще повреди веждите ти и когато пожелаеш отново да ги пуснеш да пораснат... много от косъмчетата няма да се появят отново.

Не опитвай да изравниш веждите

Както се казва веждите ти няма как да изглеждат като близнаци. Приеми, че те са различни и пълното им уеднаквяване е мисия не-въз-мож-на! Разбира се, трябва да се постараеш да им придадеш еднаква форма по време на оформянето им с пинсетата, само че запомни – няма нищо страшно ако скубането не помага, защото живеем във време, когато малките несъвършенства вече са плюс за индивидуалния ти успех.

Скуби внимателно над веждите

Сигурни сме, че много пъти си чувала, че не  едобре да скубеш косъмчетата над веждите ти, но ние ще ти кажем, че не е точно така. Можеш да отстраняваш внимателно най-малките и немирни косъмчета, но трябва да бъдеш много внимателна, за да не съсипеш чупката, която придава красива форма на лицето ти.
 

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Не пипай средата

Някой представителки на нежния пол се ужасяват от факта, че на места веждите им са по-гъсти, а на други по-рехави и в опитите си да ги изравнят отскубват много косъмчета, за да придадат еднакво усещане за гъстота. Това действие води до проблема на редките вежди – добре оформени, но с много малко косъмчета. Това е голям проблем, защото, колкото повече продукт нанасяш докато се гримираш, толкова по-силно подчертани с макиаж ще изглеждат веждите ти. Препоръчваме да оставиш различната гъстота на места и да се справиш с нея като използваш Brow Drama помадата на Maybelline.

Повече за: За какво говори формата на веждите ни

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Brow Drama Pomade

Свързани теми: грим , вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Несесер за гримове: пролетно разтребване

Дойде време да си зададеш въпроса „Заслужава ли несесерът ми едно разтребване?“...