Менопауза и грижа за кожата – Световен ден на менопаузата

Днес отбелязваме Световния ден на менопаузата, единственият ден в годината когато всички медии пишат и говорят за този, неизбежен за всяка жена период. Колкото и да мислим че все още сме далеч от менопаузата или перименопаузата, това са процеси които неминуемо настъпват в живота на всяка една от нас. Редом с неприятните проблеми, които най-често се споменават както горещи вълни и рязка промяна на настроението, съществува още един проблем на който рядко се обръща внимание, а това е как менопаузата се отразява на кожата ни.

Хормоните са виновни

Намаляването на хормоните причинява промени в тялото, а кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Менопаузата постепенно води до изстъняване на кожата, която става все по-суха и отпусната. Но, благодарение на правилната грижа, симптомите са почти незабележими.

Menopauza i griža za kožata – Svetoven den na menopauzata

Старчески петна и следи от излагане на слънце

Продължително излагане на слънце без използване на подходяща защита, води до появата на старчески петна по време на менопауза. Петната най-често засягат лицето, китките, шията, както и горната част на гърдите. Винаги имайте предвид че използването на слънцезащита е инвестиция в бъдещето. Поради това е важно нанасянето на слънцезащитен крем да стане неотменна част от ежедневната ви рутина. Нанасяйте го всеки ден преди прилагане на грим, като се стараете да използвате качествени фон дьо тени със слънцезащитен фактор. Ако наближавате или вече сте достигнали 50, към ежедневната си грижа трябва да добавите подходящи кремове, които се борят с възрастовите петна.  

Менопауза и суха кожа

Сухата и отпусната кожа е още един от признаците на менопаузата. Причината за суха кожа по време на менопауза е загуба способността на кожата да задържа влага. Неприятната сухота на кожата се влошава особено при прекомерно сух въздух. Опъната кожа, сърбеж, усещане за дискомфорт – това са неприятните усещания които са добре познати на всички, сблъскващи се с проблема суха кожа.

Как да се справим със сухата кожа?

Само употребата на подходящи продукти може да ви помогне да се оттървете от неприятното усещане на сухота на кожата. Правилните грижи за кожата са особено важни през периода на менопаузата. Избягвайте употребата на сапуни които раздразняват кожата и я изсушават допълнително, и залагайте на нежни почистващи продукти. На тийнейджърска възраст, почти всяка от нас е използвала бебешки сапун за да се оттърве от акнето. Но, с напредване на годините кожата  се променя и се нуждае от подходяща грижа. С навършването на 20, трябва да преминем към по-нежни, щадящи сухата кожа продукти за почистване. Хидратиращите кремове са ключова стъпка в запазването на еластичността на кожата. Особено подходящи в борбата със сухата кожа са кремовете съдържащи хиалуронова киселина и глицерин.

Menopauza i griža za kožata – Svetoven den na menopauzata

Трябва да умеем да се наслаждаваме!

Менопауза, перименопауза, горещи вълни, суха кожа...това са нормални части от живота на всяка енда от нас. Използването на подходящи продукти може да облекчи симптомите на менопаузата, а позитивното мислене и силата на духа могат да променят всичко. Запомнете, че менопаузата не е болест, а естествен преходен период. Живейте тук и сега, с усмивка на лице. Честит Световен ден на менопаузата!

Повече за: Бръчки около очите: спри преждевременното стареене

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Neovadiol Nuit

  • Vichy Neovadiol Compensating Complex for Dry Skin

  • Vichy Neovadiol Compensating Complex for Normal Skin

  • Vichy Neovadiol

  • Vichy Neovadial Magistral

  • Vichy Neovadiol Gf

Свързани теми: грижа

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грижа за кожата вкъщи: Skincare ден с половинката

Ако си затворена вкъщи с приятеля или мъжа си, сега е времето запознаеш с магията на грижата за кожата....