Мат или глос – туй е въпросът

Глос ефектът дълго време оглавяваше класацията в тенденциите при грима. Преди десетина години почти всяка от нас имаше в чантичката си поне един гланц за устни. Но тогава се появи матовия грим който го свали от трона и превзе диригентската палка. Какво е положението сега? И двата ефекта споделят славата и еднакво присъстват в грима ни. Нека разберем заедно кога и как се носи матовия а как глоси грима.

Защо обичаме глоси ефекта?

Блестящо, сияйно, илюминизиращо. Светлоотразителните частици подчертават карасотата на лицето и привличат вниманието. Съблазнително сияние на винил по устните. Безупречна, блестяща кожа. Това са прочините поради които толкова много обичахме и все още обичам глоси ефекта.

Mat ili glos – tuj e vǎprosǎt

Преди използвахме седефени сенки, докато днес съществуват продукти с консистенция осгуряваща лакиран ефект по клепача. Блестящите, все едно покрити с глазура устни, в телесен или червен цвят са главния коз на всички съблазнителки.

Кога да изберем глоси, а кога не?

Всичко е въпрос на вкус и  предпочитания, както и на мястото и повода. На мнение сме че глоси ефектът винаги ще привлече вниманието. Със светлината която отразява, глос ефектът просто е по-атраквитен и по-приятен за окото.

Често можем да чуем професионалните гримьори, които твърдят че бляскавия грим по-добре отива на млада кожа. Причината е в това че светлоотразяващите частици подчертават бръчките и недостатъците по кожата. Имай предвид този факт, винаги когато решиш да заложиш на перлени сенки за очи или светлоотразяваща пудра за лице.

Mat ili glos – tuj e vǎprosǎt

Този ефект определено е по-подходящ за вечерния грим, отколкото за дневна визия. Това никак не означава че матовият грим не стои добре за вечерта. За ефектен вечерен грим можеш да използваш и гримове с матов и гримове с глоси ефект, но с последния трябва да бъдеш доста по-внимателна при дневния грим. За създаване на дневен грим, избери само един глоси акцент във визията – блестящи устни или блестящ стробинг на лицето.

Интригуващо матово

През последните години матовия ефект подлуди жените по света. Хем е нещо ново, хем дава възможност да играем с цветовете, хем изглежда много добре. От безброй варианта, различни съчетания, сексапилно излъчване, до матово бордо червило  - мат гримът безспорно ни очарова от първ поглед.

Тенденцията за контуриране се открои заедно с появата на матовия грим. Матиращите фон дьо тени, пудри и бронзанти зародиха тенденцията за игра на светлосенките по лицето, а кожата с плюшен ефект стана нетоменна част.

Mat ili glos – tuj e vǎprosǎt

Кога да изберем мат?

Имаш мазна кожа? Матиращият фон дьо тен тогава е твоят най-добър приятел. Той абсорбира излишните мазнини от кожата и намалява лъщенето. Това е неговото голямо предимство особено през лятото.

Зряла кожа? Матовият грим е по-добро решение. Професионалните гримьори препоръчват използване на матиращ фон дьо тен и руж, докато червилото може да е и с блясък.

Mat ili glos – tuj e vǎprosǎt

Гардеробър в класически стил предпочита матов грим. Кремообразното матово червило винаги е добро решение, доктао глоси червилото носи дост риск. Дори и когато става дума за грим за делова среща или ежедневен грим, матовото отново е по-удачен избор.

Дано в тези редове успяхме да представим предимствата и недостатъците на матовия и глоси грим. Ние гласуваме за двата, защото всеки от тях има свои предимства и красота. Оттук нататък избора е твой!

Повече за: Грим и прическа с които ще изглеждате по-млади

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Affinitone Foundation

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Age Rewind

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Countdown Palette

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , мат, тенденция, зима, есен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Представяме най-добрите пудри за сетване

Без съмнение размазването на грима е наш колективен страх и последното, което искаме да се случи след като сме се гримирали часове наред. Тези пудри з...