Маски с глина - нашите фаворити

Разноцветните маски за лице от глина не са предназначени само за правене на селфи за някоя от социалните мрежи. От векове наред глината се използва за лечение на кожни заболявания. Кои са нейните специфични характеристики?

Различни видове за различен ефект


Расул

Расул глината се добива от дълбините на планините на Мароко, и е известна със способността си да извлича всички токсини от кожата и оставя кожата чиста. Маските съдържащи този вид глина, ефективно детоксикират кожата и действат като магнит за нечистотиите като същевременно не изсушават кожата.

Каолин

От друга страна, каолинът е вид бяла глина и е наричан още „най-нежна“ глина. Това е най-подходящия избор за всички страдащи от проблемна кожа. Каолинът нежно почиства кожата, абсорбира излишния себум и оставя кожата сияеща и мека и спомага за решаването на проблеми с кожата.

Монтморилонит

Накрая, трябва да споменем и богатата на минерали глина монтморилонит, известна с действието си срещу несъвършенствата на кожата. Премахва бактериите и техните токсини от кожата, като освежава и озарява кожата и я прави изключително гладка и мека.


Ние ви препоръчваме серията маски за лице Pure Clay на L'Oreal Paris, съдържащи три различни вида глина и сме сигурни че те ще станат неотменна част от вашата ежедневна грижа за кожата на лицето.

Решение за мазна кожа


Макар че козметичната глина е подходяща за всеки тип кожа, особено се препоръчва при грижата за чувствителна кожа, склонна към разширяване на порите и натрупване на себум в тях. Абсорбирайки излишния себум, глината спомага за стягането на порите, изглажда кожата и решава проблема с пъпки, акне и комедони.

Изравнява тена

При редовна употреба, маските с глина не само премахват мъртвите кожни клетки, но и подобряват циркулацията на кръвта с което изравняват тена и придават блясък на кожата. Богата на минерали, глината връща младежкия вид на кожата и то само след няколко седмици на използване.

Повече за: Pure Clay маските за лице

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Brightng Mask

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Exfoliat Mask

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Purify Mask

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 8: Най-добри фон дьо тени за прикриване

Основната характеристика на фон дьо тените за пълно прикриване е, че остават на кожата ти през целия ден, независимо от това колко натоварен е той. Пр...