Малкото е повече: тайните на външния вид с ефект „без грим“

Експериментирането с различни продукти може да бъде много забавно за тези, които обичат да се гримират. Все пак, ако искате да изглеждате възможно най-естествено, ето ви съвет, как да подчертаете контурите на лицето си и в същото време да изглеждате така, сякаш изобщо нямате грим. Тайната е в това да направите кожата си възможно най-гладка и еднаква навсякъде, като акцентирате върху тона и текстурата за безупречен и блестящ вид.

Стъпка 1:

За перфектен гладък завършек използвайте течна пудра, която да съответства идеално на вашия тен. Тайната е в прикриването на недостатъците с тънък слой. Разнесете я след това с гъбичката. Ако е необходимо допълнително покритие, използвайте лекия светъл коректор с четчица и нежно разнесете.

Стъпка 2:

Тайната на равномерния тен е в пудрата на прах, която ще прикрие лъщенето там, където има подчертано отделяне на себум върху по-мазната кожа. По принцип ще бъде достатъчно да нанесете с помощта на тампон и леки потупващи движения малко пудра върху Т зоната – челото, носа и брадата.

Стъпка 3:

След това добавете малко свежест с розовеещ оттенък под формата на руж, който нанесете на върха на скулите и разнесете така, че да не се виждат ръбчетата.

Стъпка 4:

Придайте си бодър вид, дори и ако сте будували до зори: извийте миглите и нанесете спирала. Ако имате дълги и гъсти мигли, откажете се от вида „крака на паяк” и не слагайте прекалено много спирала. Нейната задача е само да открои миглите, като запази естествения им вид. В никакъв случай не бива да изглежда сякаш имате изкуствени мигли.

Стъпка 5:

Както видяхме в съветите на Лиза Елдридж за перфектните вежди, хубавите поддържани вежди са ключови в оформянето на лицето. Използвайте молив за вежди и четчица за разнасяне, за да запълните празнотите с леки движения по посока на растежа на косъма. Веждите ви не бива да изглеждат като нарисувани.

Стъпка 6:

Известните дами обожават nude нюансите за устните. Използвайте този, който е с една идея по-тъмен от естествения цвят, за да не „изчезнат” устните ви съвсем. За допълнителен обем нанесете малко гланц за устни.

 

Свързани теми: грим , копирай визията, опушен грим, вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Face Awards Balkan: Дигиталното козметично събитие на годината

И тази година на едно от най-вълнуващите и интересни състезания в региона беше доказано, че гримовете не само просто начин за разкрасяване на дамите...