Макиж грешките, които те карат да изглеждаш уморена

 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Чувала ли си от колежка: „Днес изглеждаш много уморена“? Ужасно, нали? Често малки грешки са виновни за това да изглеждаме зле и недоспали, например. Ако се научиш да ги разпознаваш ще се отървеш от неприятния ефект на умореното лице.

Може би кожата ти не е добре овлажнена

Сухата кожа изглежда уморена, каквото и да правиш, каквито и гримове да използваш. Подсигури си добър овлажняващ крем, както дневен, така и нощен и не забравяй да нанасяш особенно в зоната, която е най-суха. При всеки е много относително, но гарантираме, че пиенето на вода ще освежи кожата ти и ако превърнеш това в стабилен навик ще се радваш на добри резултати след време.

Слагаш твърде много фон дьо тен

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Малкото количество фон дьо тен може да те накара да изглеждаш леко уморена, но многото фон дьо тен ще остави впечатлението, че те е газил влак! Нашето предложение е да избегнеш този проблем, като вместо пръстите си, за нанасяне на фон дьо тена използваш гъбичка-блендер и се гримираш винаги на добра дневна светлина.

Използваш грешен цвят коректор

Много представителки на нежния пол грешат при избора на коректор. Непрестанно повтаряме, че той трябва да е точно два тона по-светъл от фон дьо тена ти. Ако мръднеш тон надолу ще изглеждаш много бледа и това буквално ще съсипе визията ти, дори има шанс да приличаш на ходещ призрак.

Не нанасяш руж

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Липсата на цвят върху или под скулите ти кара лицето ти да изглежда белдо и уморено. Малко розовеещ или прасковен руж за блондинките и малко по-тъмен за брюнетките, ще даде тотално друго излъчване на лицето.

Нанасяш твърде тъмен молив за устни

Очертаването на усните с молив по-тъмен от червилото е макиаж техника, която трябва да оставиш само на специалистите, или да я използваш единствено вечер, преди да идеш на клуб. Ако заложиш на по-тъмен молив през деня – това ще те накара да излглеждаш малко измъчена и по-стара.

Не поддържаш грима си

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Една от основните грешки е да си мислим, че ако се гримираме сутрин това е напълно достатъчно, за да изглеждаме добре. Но това е абсолютна грешка. През деня трябва да си сигурна, че носиш със себе си червило и матираща пудра, с които да освежаваш макиажа си на всеки два-три часа, за да не изглеждаш уморена.

Повече за: Страхотна визия само за 10 минути

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Matte 24H by Loreal Paris

    Поръчайте веднага
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

    Поръчайте веднага
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 02 Amber

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очи, устни, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Made for All: Колекция червила за всеки тон на кожата

Покупката на ново червило може да бъде изключително забавна когато вече знаеш какво търсиш и кой продукт ти отива най-добре. Но какво се случва, кога...