Макиаж грешките на красавиците със сини очи

Ако имаш късмета да се родиш със сини очи, това само по себе си е достатъчно, за да имаш проницателен и привлекателен поглед! Все пак това предимство няма да бъде използвано оптимално, ако не знаеш основните правила за гримиране на синеоки момичета.

Примери за адекватен грим за сини очи можем да открием сред известните синеоки красавици, които предимно избират грим, доминиран от земни тонове (корал, бежово, теракота, злато...). Нещо повече, истинска рядкост е да видите известна актриса или модел със сини очи, гримирана със сини сенки или синьо червило! Защо това е така?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily DiDonato (@emilydidonato) on

Нюанси на сините очи

Една от основните причини, поради които сините очи са привлекателни, се намира в трите различни нюанса на сините очи. Това са леденосини, сивосини и тъмносини очи. При леденосиния нюанс в очите се забелязват сребърни и светлосини нюанси, докато при сиво-сините очи се забелязват примеси на сиви и зелени нюанси.

Грешки със сенките за очи

В желанието си допълнително да изтъкнат очите си, момичетата със сини очи (независимо от нюанса), допускат една от най-често срещаните грешки при гримиране - нанасят ярки цветове върху клепачите, като тъмно лилаво, черно и тъмно кафяво.

За сините очи обаче са най-подаходящи контрастните, топли тонове, поради което седефените сенки в златни, медни и оранжеви нюанси са попадение в десетката. Те ще придадат на сините очи необходимата доза топлина и ще ги направят още по-игриви.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Опушен грим за сини очи

Опушеният грим е един от най-предпочитаните стилове за гримиране на очите както за през деня, така и за вечерно излизане. И при тази техника обаче трябва да избягваш сините нюанси.

За дневния вариант препоръчваме да използваш оранжеви или бронзови сенки за очи в комбинация с блестящи сенки, които да нанесеш в ъгъла на окото, както и да нанесеш очна линия с наситен и интензивен бронзов цвят и внимателно да я блендираш с четка.  За финал само нанасяш линия със светъл молив върху долния клепач.

За вечерния вариант на опушен грим се заиграй с лилави нюанси (отнася се само за този вариант опушен грим, а не за дневен грим), като виолетово, лавандула и слива. Правилата за гримиране са същите като при класическия черен опушен грим, така че нанасяш по-тъмния цвят върху линията на клепача и внимателно го блендираш към средната част на окото, нанасяш малко по-светлия нюанс на този цвят над тази линия, а с най-светлия нюанс на същия цвят подчертаваш ъгъла на окото и долния клепач.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Грешки със спирала

Вярно е, че спиралата е задължителен атрибут от грима за сини очи, но това не означава, че е препоръчително за теб или за някой друг да експериментирате с цветни спирали, особено сини (важи за всеки нюанс).

По тази причина най-верният ти съюзник трябва да бъде черна спирала, която осигурява допълнителен обем. Само тя ще подчертае чупката на клепача и ще дефинира миглите по правилния начин. Не пести спирала.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

Грешки с очната линия

Ако досега си се придържала само към класическата черна очна линия, това е грешка, тъй като очната линия е единственият случай, за който ти е позволено да използваш синьо, и то изключително тъмни нюанси на синьото (индиго, тъмносиньо или морско синьо). Това ще направи погледа ти още по-интересен. Имай предвид, че на всяка цена трябва да опишеш линията възможно най-близо до миглите като започнеш от външния ъгъл на окото и завършиш в областта на зеницата.

Грешки с червилото

Синеоките момичета със светла коса може да допуснат грешката да нанесат светло червило. Това трябва да го избягваа от всеки, който има сини очи. Вместо светли червила, ползвай проверени за случая нюанси, а именно коралови нюанси (независимо дали са червени или розови), оранжево и цвят кайсия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

Грешки с ружа

Розовият руж наистина освежава и подмладява, но в твоя случай трябва да избягваш твърде розовите нюанси. Вместо това ползвай ружове с цвят кайсия, при това в по-малки количества. Това ще придаде на лицето ти топлина и ще подчертае още повече сините ти очи.

Коя от тези грешки си допускала най-често? Пиши ни в коментарите!

Повече за: Най-добри сенки за кафяви очи

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Infaillible Soft Matte Lip Crayon

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow Mega Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Lash Sensational Mascara

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Teal

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Blush Subtile 271 Plaisir Unlimited

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Shout Loud Satin Cali

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи, червило, руж , Lancome, Urban Decay, NYX, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Хайлайтер: Грим звездата на новогодишната нощ!

Зa да бъдеш звездата на вечерта, трябва да се снабдиш със звездата на вечерта - хайлайтър! Той ще се погрижи за подчертаването на най-красивото нещо н...