Макиаж грешките на красавиците с кафяви очи

Може би най-разпространеният цвят за очи е кестенявия. Безброй представителки на нежния пол имат лешников поглед, който пленява и омагьосва без значение, че още толкова много други също имат този цвят на очите. Често разпространявана заблуда е, че защото това е един срещан под път и над път цвят, то това означава, че тези очи са най-лесни за гримиране. Истината е съвсем друга. Много красавици подценяват кафевите си очи и правят малки грешки, които им струват красивата грим визия. Ето ги и основните неправилни ходове, които правят представителките на нежния пол с дълбоки шоколадови очи.

Използваш матови сенки в кафявата гама


Голяма грешка! Да, така казват гримьорите, които искат да ни помогнат да намерим перфектното макиаж решение за нас спрямо чертите и характеристиките на нашето лице. Специалистите казват, че ако имаш кафеви очи е голям пропуск да си мислиш, че можеш да ги подчертаеш с кафеникави сенки и то специално от най-актуалните в момента –матовите. Нюансите на кафявото в комбинация с очите ти не кара погледътт ти да изпъква, а точно обратното – сякаш им прави сянка. Всичкото кафяво, което си нанесла, лесно се слива и създава усещането, че очите ти са две дупки… Кой иска това? Никой, нали!? Затова макиаж майсторите съветват да премахнеш кафевите матови сенки от грим несесера ти и да преминеш към отново натурални тонове, но с достатъчно количество блясък  или брокат в тях. Бляскавите частици ще кореспондират с погледа ти и ще го направят да изглежда свеж и забележим.

Използваш червила и ружове в кафяво


Следващата най-голяма грешка, която гримьорите отбелязват е носенето на твърде много кафеви нюанси, не само по очите, но и по устните и скулите. Вместо да придадем нужните светлосенки, както се опитваме, използвайки тези продукти, шансът да направим лицето си да изглежда твърде плоско е… голям. Това е заради липсата на градация на цветовете и игра с тях. Знаем, че не ни вярваш, но само ако опиташ да използваш малко по-розовеещ руж ще видиш разликата. Той прави скулите по-обемни по много деликатен начин и лицето ти изглежда по-лъчезарно. Розовеещите бузи са повече от идеални за малко по-тъмно червило. Замени кафявите тонове с винено червено или тъмно лилаво и ще видиш как изведнъж цялото ти изражение ще се промени. Различните нюанси дават дълбочина на изражението и карат погледът да изпъква. Забрави за кафявото!

Повече за: Перфектен грим за кафяви очи

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oréal Paris Color Riche La Palette Nude

  • L'Oréal Infaillible Blush Paint

    Поръчайте веднага
  • L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction Plum Tuxedo

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи, червило, устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

BB Glow процедура: за и против

Лице, което изглежда сякаш има пудра или BB крем, а всъщност няма – без петънца, зачервяване и тъмни кръгове под очите! Точно това е ефектът на BB glo...