Макиаж грешките, които те карат да изглеждаш стара

Непрестанно се опитваме да бъдем красиви, свежи, по-млади и по-очарователни. Един от най-добрите ни приятели в тези не винаги леки задачи е макиажът, който с магия ни преобразява и ни дава самочувствие, с което сякаш ще покорим света.
Понякога ти се струва, че си спазила всички грим правила и все пак изглеждаш зле, нали? Сякаш вместо да освежат лицето, продуктите са го състарили. Това се получава заради няколко грешни стъпки при гримирането. По-долу сме изброили именно тях и вярваме, че ще откриеш причината да изглеждаш по-стара въпреки добрите грим продукти, които използваш.

Многото пудра

За къде сме без пудрата? Тя матира кожата ни и придава кадифена текстура. Прекаляването с нея обаче дава тотално различен ефект. Ако обикновено носиш със себе си пудра, за да си освежаваш грима, много внимавай колко пъти и по колко нанасяш. Прекалено многото пудра прави лицето ти да изглежда като тебеширена маска, която подчертава всяко несъвършенство.

Коректор под очите

Понякога в опитите си да се преборим с тъмните кръгове под очите ни прекаляваме с коректора. Нанасянето на повече коректор от нужното е голяма грешка, която е една от основните причини да изглеждаме по-стари отколкото сме. Също внимавай да не прекалиш със светлостта на коректора. За да изглежда всичко много премерено и деликатно се придържай до естествения тон на кожата ти.

Тънките вежди

Това звучи изненадващо, нали? Факт обаче – изтънените вежди ни карат да изглеждаме по-уморени, а това е почти еквивалентно на това да изглеждаме по-стари, отколкото сме. Избегни тази грешка като деликатно подчертаеш, запълниш и оформиш веждите си с уръдията на козметичната индустрия.

Руж на грешното място

Този продукт е създаден, за да накара лицето ни да изглежда по-изразително, слабо, секси и свежо. Има шанс обаче точно заради него да не изглеждаш толкова добре, колкото ти се иска. Къде е проблемът ли? В нанасянето на ружа. Ако апликацията му е твърде ниско под скулите със сигурност ще изглеждаш по-стара и не толкова красива. Старай се да „галиш“ с продукта върху скулите си, а не под тях.

Твърде много очна линия

Избягвай удебеленото нанасяне на очната линия по долния клепач. Твърде тъмният цвят там придава уморен вид на погледа, а и има голям шанс да се размаже доста грозно. Разбира се, нашия съвет не означава да забравиш за тъмните тонове под окото, просто работи с тях много деликатно.

Хайлайтър от външната страна на очите

Хайлайтърът определено е в нашата класация  с  топ продукти, които ни помагат да изглеждаме млади и свежи. Ако обаче го поставим на грешното място… той е наш враг. Голяма грешка е да нанасяш хайлайтър във външния край на окото. Там той подчертава бръчките и по този начин оставя впечатление в останалите, че си много по-стара.

Повече за: Трикове за блестящи очи

За този външен вид препоръчваме

  • True Match L'Oreal Paris

  • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert

    Поръчайте веднага
  • La Palette Nude L'Oreal Paris

Свързани теми: грим , очи, пудра, устни, лице

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да съчетаеш грима си с небрежен кок

В един момент несправедливо пренебрегнат, кокът най-накрая дочака своя голям come back, и сега отново е сред хитовите тенденции при прическите...