Makeup туториал: грим за всякакви поводи

Представи си, че съществува един makeup look, подходящ за всякакви поводи. Накъдето и да се запътиш, без значение дали става дума за разходка из града или вечерно излизане, този makeup look ще бъде отличен избор. Дори и да не ти се вярва, можеш да го постигнеш с минимални усилия, умения и няколко мултифункционални продукта.

Стъпка 1 – фиксатор за грим

Въпреки че стандартно фиксаторът се нанася последен, ние имаме един трик за теб – нанеси го и в началото и в края на гримирането. Използвай Maybelline New York Lasting Fix фиксатор за грим. Този спрей дълготрайно фиксира грима и предотвратява избледняването и размазването ѝ. Стабилен е до 16 часа и с него ще избегнеш онзи нежелан блясък, който е специфичен за горещите дни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Стъпка 2 – течна пудра

За основа избери Maybelline New York Fit Me Matt течна пудра, която контролира блясъка, прикрива порите, а тена поддържа естествен. Тази пудра отлично допълва текстурата на кожата и се предлага в голяма гама нюанси, за да избереш с лекота правилния за теб. Първо го нанеси с пръсти, след което блендирай със специален бюти блендер, за да може цялото ти лице, врат и деколте да бъдат съвършено покрити.

Стъпка 3 – коректор

След като си готова с основата, време е за коректора. Ние се колебахме кой от нашите два фаворита да ти препоръчаме, но накрая избрахме и двата. Maybelline New York Fit Me korektor или Instant Anti Age Eraser, който и да избереш от тях отлично ще прикрие малките несъвършенства и тъмните кръгове около очите. Можеш да използваш по-светъл нюанс на коректора (ако ти се намира) като хайлайтер, за да изсветлиш зоните на лицето, които желаеш да подчертаеш. Ние предлагаме да пробваш и двата коректора и сама да избереш кой ти пасва най-добре.

Стъпка 4 – компактна пудра

Като финална щриха нанеси Maybelline New York Fit Me компактна пудра с матиращ ефект, която отлично подхожда на текстурата на кожата и контролира блясъка. Тази пудра ще изравни тена и ще изглади кожата ти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Стъпка 5 - вежди

След тена, ред е на веждите. С помощта на Maybelline New York Brow Precise Micro Pen веждите ти ще изглеждат зашеметяващо естествено. Избери нюанса, който най-много подхожда на естествения цвят на веждите ти, а дори можеш да ползваш и два нюанса, за да бъде цветът колкото се може по-близък до твоя. В случай, че нанесеш по-голямо от нужното количество молив за вежди, леко отстрани излишното с бюти блендера и веждите ти отново ще изглеждат естествено.

Стъпка 6 - контуриране

Когато говорим за контуриране, имаме един трик в ръкава за теб! Като хайлайтер използвай най-светлия нюанс от Maybelline New York Lemonade Eyeshadow палитрата сенки - Squeeze и Citrus. За още по-добър ефект приложи следния трик – напръскай фиксатор на четката за хайлайтер, след което нанеси цветовете. За тъмните контури избери Master Sculpt пудра за туширане, която в комплекта съдържа и бронзант и хайлайтер. За този look нанеси малко бронзант по дължина на линията на скулите и бъди внимателна да не прекалиш с количеството. За да заблести лицето ти още повече нанеси руж. Нашата препоръка е Maybelline New York Fit Me Blush в нежния Peach нюанс. Този руж подчертава природния цвят на тена и лесно се смесва, което го кара да изглежда изключително естествено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Стъпка 7 – гримиране на очите

След тена и контурирането, ред е на грима за очи. За тази стъпка ти е нужен Maybelline New York The Nudes палитра сенки за очи. Използвай кафеникавите тонове, за да подчертаеш зоната до външния ъгъл на очите, а след това приложи любимия ни makeup трик – нежно мини клепача с четката, с която си нанесла ружа. За да изпъкнат очите ти още повече, нанеси плътния като татуировка Maybelline New York Tattoo Liner молив-гел, който е стабилен до 36 часа. Линия нанеси, започвайки от средата на клепача по посока горе, за да се отвори погледът ти. За съвършени мигли на помощ идва Snapscara – спиралата, която се нанася и премахва за секунда.

Стъпка 8 – съвършени устни

За финалната стъпка са ти необходими Maybelline New York Color Sensational Lip Liner молив за устни и Made For All червило. За молива ти предлагаме нюанса Dusty Rose, а за червилото Color Sensational нюанс 373. За финал отново напръскай Lasting Spray фиксатор и отново потупай с бюти блендера.

 

Както и сама ще се убедиш, този look е идеален за всякакви поводи и събития. Харесва ли ти? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Летни трендове на 2019: маслена кожа като най-голям makeup хит!

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Lasting Fix

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte 220

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 08

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Compact Powder

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Blush - 40 Peach

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 10

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , официален грим, контуриране на лице , очи, червило, руж , фон дьо тен , пудра, контуриране , устни, тенденция, вежди, котешко око, лято, Maybelline New York, фиксатор за грим, мигла, Made for All, коректор

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как правилно се ползва бюти блендерът

Задавала ли си си въпроса как сме могли да живеем без бюти блендер...