Лесна рутина за подчертаване на вежди by @makeupbuthow

Независимо дали имате тънки, дебели, редки или гъсти вежди, подчертаването им винаги прави един грим завършен на вид. Не е задължително да ползвате много продукти, а да откриете правилните, които ще ви спестят време и ще изглеждат натурално.

Като любител на изкуството, наречено грим, съм експериментирала с най-различни продукти за вежди и имам своите любимци от всяка категория. От време на време използвам сенки, понякога помада, но когато бързам и искам веждите ми да имат натурален вид, то тогава винаги залагам на молив. Любим продукт за мен от известно време е Maybelline Brow Precise Micro Pencil.

Харесва ми, че за разлика от сенките или помадите за вежди, при употребата му не се налага използването на четки, а това спестява ценно време сутрин.

Ето и каква е моята рутина за бързо и лесно подчертаване на вежди

rutina za podcertavane na vezdi

Стъпка 1: За начало използвам четката за разресване, която се намира от другата страна на молива. С нея сресвам косъмчетата така, че да преценя къде има празни пространства за попълване.

Стъпка 2: Използвам нежни движения за да изрисувам линии, наподобяващи косъмчета, там където няма такива. С повече натиск се получава и по-тъмен цвят, така че лесно можете да контролирате интензитета.

Стъпка 3: Винаги при подчертаване на веждите и независимо с какъв продукт, се старая да оставя началото им по-натурално и с по-лек цвят, докато към извивката и края, цветът потъмнява. Така се получава лек, преливащ се ефект, който изглежда много натурално.

Стъпка 4: Отново използвам четчицата от другата страна на молива за да разреша веждите и да разнеса продукта равномерно.

Стъпка 5: За да фиксирам косъмчетата в позицията, която искам да застанат и за да им придам по-плътен вид, винаги използвам гел за вежди. Любимият ми за тази цел е отново от серията Maybelline Brow Precise и се казва Fiber Filler, тъй като освен, че фиксира косъмчетата, той им придава лек цвят и фини фибри, които полепват към тях и ги правят по-плътни на вид. Това е и търсеният ефект при мен, тъй като имам редки и тънки вежди, които имат голяма нужда от подчертаване, а и освен това – плътните вежди създават младолик вид и са винаги на мода! 

А какви са вашите любимци в тази категория? Споделете в коментарите!

Ели

Повече за: Как да направим тънките вежди по-плътни

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Brow Precise Soft Brown

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill Soft Brown

    Поръчайте веднага

Свързани теми: вежди, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Maybelline Brow Tattoo самоотлепващ се гел за вежди - Перфектно оформени вежди издържащи до три дни

Преди да тръгнеш към салона за красота, препоръчваме ти да пробваш новия самоотлепващ се гел за вежди ...