Лъщене в Т-зоната - под контрол

 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

1. Спирт и клечки за уши

Спиртът е твоят най-добър съюзник в тази мисия. С клечка за уши, натопена в спирт мини върху проблемната зона. Това мигновено премахва видимото лъщене от Т-зоната. Разбира се, не бива да прекаляваш със спирта, за да не изсушиш прекалено кожата си.

2. Матираща основа

Преди да започнеш с прилагане на фон дьо тен, задължително нанеси подходяща матираща основа. Основата не само удължава трайността на грима но също така се справя много добре с лъщенето на кожата. 

3. Хранителен режим

Красивата кожа е отражение на доброто здраве и прекаленото омазняване на Т-зоната може да се коригира със здравословно хранене. Тъй като голяма част от времето си прекарваш в офиса, старай се винаги подръка да имаш нещо за хапване на разположение. Избягвай да консумираш алкохол вечер преди работен ден и приемай достатъчно вода, плодове, зеленчуци и храна богата на витамин А.

4. Обмисляй добре покупката на нощен крем

Стой далече от нощните кремове с тежки формули.  Ако кожата ти е склонна към подсилено омазняване в Т-зоната с течение на деня, наблегни на кремове с по-лека формула. Можеш да избереш подходящ лосион с нежна, грижеща се за кожата формула.

5. Салфетки, салфетки, салфетки...

Преди да тръгнеш на работа, сложи в чантата си едно пакетче хартиени салфетки. Когато кожата ти в Т-зоната започне да лъщи, вземи една салфетка и попий излишното омазнаяване.

Повече за: Най-добрият макиаж за офиса

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Primer L'Oreal Paris

Свързани теми: грим , мат, дневен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пролет е – време е да заблестиш. Брокатът за очи получава подкрепа.

Тежкият, напластен грим е предназначен за актьорите и сцената, а естествената визия, блясъка и свежестта за теб и твоите приятелки...