Ламиниране на веждите: всичко, което ви интересува

Ние жените знаем колко важна част от лицето са веждите, както за подчертаване на формата на лицето и по-добра цялостна визия, така и за вдигане на самочувствието, а добре оформените гъсти вежди като онези, които виждаш на първа страница на списанията, вече не са толкова недостижими. През последните години се появиха много процедури за оформяне, подчертаване и боядисване на веждите, а ние ще ти обясним защо тази най-нова техника се превърна в най-популярната естетическа процедура в салоните за красота.

Ламиниране на веждите: всичко, което ви интересува

Какво всъщност е ламиниране на веждите?

Ламинирането на веждите е още една от поредицата популярни тенденции, към която прибягва всеки по-голям брой момичета, които не са имали късмета да се родят с хубави, пълни, гъсти и послушни вежди с идеална форма.

Интересното при тази тенденция е, че тя е предпочитана както от по-възрастни жени, така и от млади момичета. Причината затова може би е фактът, че тази процедура не променя драстично формата и широчината на веждите, а само изтъква веждите и техните качества, като същевременно скрива недостатъците им.

За разлика от татуирането на вежди и перманентния грим, ламинирането на вежди е напълно безболезнена процедура, от която веждите изглеждат хубаво и поддържано, но пък ефектът е много по-краткотраен, отколкото при перманентния грим и трае само до 3 месеца.

Ламиниране на веждите: всичко, което ви интересува

Ламиниране на веждите - процедура

Самата процедура ламиниране на вежди се извършва с помощта на специална активна съставка, която се нанася на веждите и благодарение на която косъмчетата стават по-здрави, послушни, качествени и с правилна форма. Процедурата има три различни фази и средната ѝ продължителност е един час.

I фаза от ламиниране на веждите

Първо веждите се намазват с кератин, за да се възстановят повредените косъмчета и да станат по-пълни, еластични, блестящи и гладки. Тази стъпка се нарича моделиране на веждите и се прилага най-вече заради онези непослушни, твърди косъмчета, които растат в различни посоки.

II фаза от ламиниране на веждите

В следващата фаза се извършва пигментация на онези косъмчета, които са повредени и разредени, и които са започнали да губят естествения си цвят. Веждите се мажат с пигменти, които не трябва да бъдат по-тъмни от естествения цвят на косата, за да изглеждат възможно най-естествено.

III фаза от ламиниране на веждите

Последната фаза от ламинирането на веждите представлява намазване на веждите със специален вид кератин, който съдържа витаминни комплекси и есенциални аминокиселини, които допринасят за по-бързото възстановяване на веждите.

Ламиниране на веждите: всичко, което ви интересува

Как ще изглеждат веждите ти след ламиниране?

След процеса на ламиниране, веждите ти ще бъдат по-послушни, дебели, ще растат само в една посока, а също така ще бъдат и симетрични.

Недостатъци на процеса ламиниране на веждите

Въпреки че тази процедура за вежди е смятана за една от най-сигурните и безболезнени на пазара, в добрите салони цената на този тип услуги е изключително висока, особено като се вземе под внимание колко краткотраен е ефектът ѝ.

Ламиниране на веждите: всичко, което ви интересува

Ако пък в желанието си да бъдеш икономична се спреш на някой по-евтин салон, не се изненадвай, ако ефектът на процедурата бъде по-слаб, тъй като е доста вероятно да ползват нискокачествени продукти, които могат да предизвикат реакция на кожата ти, а всички знаем колко чувствителна е кожата около очите.

Също така в никакъв случай не се подлагай на процедурата, ако имаш настинка, температура или каквото и да е заболяване на очите, включително конюнктивит.

Лесни за постигане перфектни вежди

За тази и други техники за моделиране на вежди наистина са нужни много средства и неуспешни опити, затова ние те съветваме да се придържаш към проверените и изпитани козметични продукти за вежди, като моливи, гелове и помади за вежди. 

С тяхна помощ успешно и прецизно ще запълниш липсващите косъмчета в домашни условия и за много по-малко пари, а геловете за вежди ще се погрижат те да останат на мястото си, сякаш си била на ламиниране на веждите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Прочети повече за: Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist Blond

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer Blonde

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade

  Поръчайте веднага
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 04 Ash Brown

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Cant't Stop Won't Stop Longwear Brow Kit

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist Brunette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Поръчайте веднага

Свързани теми: тенденция, мода , NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Активностите, на които се отдаваме навън

Завръщането към едно по-приятно ежедневие предполага преди всичко практикуване на онези физически активности, които ни карат да се чувстваме най-добре...