Кожата е повече от кожа: La Roche-Posay вдига летвата

Усещаш ли понякога, че сте обект на нежелани погледи? Чувстваш ли се сякаш някой или дори всички те гледат под лупа и изучават всяко несъвършенство, белег, петно или пъпка по кожата ти? И най-важното от всичко - чувстваш ли се сякаш те преценяват въз основа на тези неща, вместо въз основа на това, което наистина си и носиш в себе си.

Кожата диша, но понякога подобно на нас самите, тя остава без дъх и спира, което е напълно приемливо, очаквано и в крайна сметка неизбежно. Възможно е да има несъвършенства по кожата ни и от нас зависи да се уверим, че те няма да станат неразделна част от нас и това, което сме. Правилната грижа за проблемна кожа е ключът към възстановяването на самочувствието, с което всеки от нас заслужава да върви през живота и само ние имаме силата да докажем, че сме далеч по-упорити от акнето, белезите и други несъвършенства. Несъвършенствата на кожата не могат и НЕ ТРЯБВА да се превърнат в нещо, по което да бъдем разпознавани!

Кожата е повече от кожа: La Roche-Posay вдига летватаПроблемна кожа: #1 проблем на модерното време

На първо място самото осъзнаване на факта, че НЕ сме единствените, които имат проблемна кожа, е от решаващо значение за решаването на този проблем. Често субективното усещане, че никой освен нас не се измъчва от този проблем, може да ни влуди. Но истината е съвсем различна, защото е факт, че почти два милиарда души по света имат някаква форма на кожно заболяване.

Поради  това повишаването на осведомеността относно тази шокираща истина, както и факта, че кожните заболявания и проблемната кожа като цяло са вредни за психичното здраве, самочувствието и качеството на живот е точно това, към което се стреми марката La Roche-Posay с кампанията си #SkinIsMoreThanSkin.

Някои родни инфлуенсъри се включиха в тази кампания с цел да се изтъкне точно това - че кожата Е повече от кожа. Кожата е психично здраве, кожата е самочувствие, кожата е повече от нас самите. Тя определя как виждаме себе си, как другите ни виждат и в известна степен определя пътя ни през живота.

Кожата е повече от кожа: La Roche-Posay вдига летватаНетолерантността на кожата към заболяванията, от които страда, както и към продуктите, които ползваме за подтискане на въпросните заболявания, водят до непоносимост от наша страна към чувството, което те предизвикват. Но по-важното, е, че кожните заболявания и проблемната кожа предизвикват „естетическа“ непоносимост в очите на другите, както и в собственото ни отражение в огледалото, което започваме да отбягваме.

Дневна доза самочувствие

Знанието, че не сме сами в тази битка и че не сме затворници на проблемната си кожа, от която, меко казано, искаме да изскочим, е облекчаващо обстоятелство и нещо, което не бива да забравяме. Но дори това да се случи, наше задължение е да си го напомняме.

Освен това трябва да сме наясно, че намаляването на този проблем до минимум и може би решаването му няма да „падне от небето“, а зависи от самите нас да го вземем. Разбира се, най-ефективното нещо, което можем да направим, е да осигурим на проблемната си кожа необходимите грижи. Освен това не трябва да забравяме, че решението на кожните ни проблеми няма да случи за една нощ, а най-силният ни помощник за тази цел със сигурност ще бъде онази здравословна доза инат, която да докаже на всички несъвършенства на кожата, че те не са по-упорити и издръжливи от нас!

Кожата е повече от кожа: La Roche-Posay вдига летватаДа заобичаме отражението в огледалото

Нашата задача е да приемем както себе си, така и другите, и въпреки несъвършенствата си да вървим през живота с вдигната глава. На този път обаче не трябва да забравяме, че всички тези несъвършенства не трябва да стават част от нас, че не можем да им позволим да повлияят на самочувствието и психическото ни здраве, а можем да ги пресечем - ако сме постоянни !

Ясно е, че правилната грижа за кожата е основният, ако не и единственият начин отново да заобичаме отражението си в огледалото. Независимо дали страдаме от хиперпигментация, алергични заболявания, суха и дехидратирана кожа, акне и белези от акне, като цяло - La Roche-Posay е на наша страна и е тук, за да върви решително с нас към тази обща цел.

Кожата ни е повече от кожа - тя е образът ни пред света.

Прочети още: Женски парфюми: Tоп 6 пролетни аромата, които трябва да пробваш веднага

За този външен вид препоръчваме

 • La Roche-Posay Effacalar Duo

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Toleraine Sensitive

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Lipikar Baume Ap+M

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF 50

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лято, лице, лято, грижа за кожата, Грижа за лицето, крем за слънцезащита, SPF, защита от слънцето, La Roche-Posay

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Минерална пудра: Всичко, което трябва да знаеш!

Много преди основите, фон дьо тените, цветните кремове и праймерите да се появят, минералната пудра доминираше в света на красотата...