Коректор и фон дьо тен - в каква последователност се нанасят?

Тайната на бъдещето


Зелените и оранжевите нюанси на коректора са абсолютен хит за този сезон и със сигурност голямата тайна на бъдещето.

Може би се питате защо зачервяването и акнете все още са видими след като щедро сте нанесли коректор? Грешката е в използването на неподходящ коректор.

Може би звучи странно, но зеленият и оранжевият коректор са изключително важни. Това са два взаимодопълващи се цвята зеленият цвят е подходящ за прикриване на зачервяванията по лицето,  докато оранжевият и розовият цвят са идеални за прикриване на черни кръгове под очите.

Maybelline Master Camo палитрата коректори съдържа всички нюанси от които се нуждаете. Палитрата съдържа шест, различаващи се по цвят коректори, които са предназначени за различните нужди на кожата.

Как се нанася?

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


От появата на този коректор, експертите се опитват да намерат правилния отговор на въпроса – в каква последователност се нанасят коректора и фон дьо тена.  Повечето от тях се съгласиха, че коректорът се нанася преди фон дьо тена.

Има няколко причини за това:

1. Не рискувате да прекалите с количеството грим


Нанасяйки фон дьо тена преди коректора, рискувате да прекалите с количеството грим върху лицето, тъй като стараейки се да прикриете малките несъвършенства по кожата вие само напластявате продуктите. Затова, нанасяйте фон дьо тена след нанасяне на коректора.

2. Така ще скриете акнето и белезите

Ако имате проблемна кожа и искате просто да прикриете несъвършенствата, използвайки специална четчица нанесете коректор върху местата с несъвършенства а след това изравнете тена като използвате бйути блендър.

3. Гримът се задържа по-дълго върху лицето

С нанасянето на коректора след фон дьо тена, рискувате появата на на резки линии а гримът трудно се задържа върху лицето. За разлика от фон дьо тена, коректорът няма хидратиращо действие и е по-тежък.

4. Всичко остава на място


Ако използвате прахообразна или компактна пудра, нанасянето на коректор преди пудрата е изключително важно. Експертите напомнят – винаги нанасяйте фон дьо тена преди нанасянето на компактна пудра. Така допълнително ще фиксирате коректора и ще бъдете сигурни че всяка част от грима остава на място.  

Повече за: Как да изберем правилния фон дьо тен

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Master Camo Color Correcting Kit

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Fit Me

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , фон дьо тен , коректор

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим предизвикателство: как да постигнем съвършен тен с един-единствен продукт

С помощта на един-единствен мултифункционален грим продукт е възможно да се постигне съвършен тен. Ще ти разкрием за кой точно става дума...