Копирай визията: Марина Войкова, Мис България

Мис България е титла, за която мечтаят безброй момичета, но само една може да се окичи с нея. Красавицата, която сложи короната на Мис България 2015, Марина Войкова застана пред списание Grazia за една зашеметяваща фотосесия. Кадър от нея ни вдъхнови за поредното макиаж приключение, в което искаме да се впуснеш с нас...

1. В основата на нещата 

Изключително нежният грим, който виждаме на прелестното лице на Марина се постига с не много усилия, но с качествени продукти. За да получи ефекта на съвършената кожа, гримьорът започва с основа за грим, която подготвя лицето за последващите макиаж стъпки. Добрата основа ти осигурява сигурност дори в най-напрегнатите дни, защото не позволява фон дьо тена да „падне“, като в същото време му дава шанс да покрие кожата максимално добре.  
 
2. Незаменимият дует 
Няма как макиажът ти да изглежда добре ако пропуснеш да сложиш фон дьо тен и пурда. Наличието на основа за грим ти дава възможността да ползваш по-лек фон дьо тен, който да не натоварва кожата ти през горещите летни дни. Всичко това се фиксира с пудра в правилния тон. Препоръчваме ти да заложиш на матираща пудра, за постигнеш ефект, като този на Марина.

3. Подчертай ги! 
Веждите на Мис България са един от основните акценти в нейния грим. Плътните вежди продължават да са на мода, а постигането им не е никак трудно. Всичко, което ти трябва е добре подострен и водоустойчив молив в нюанс близък до цвета на веждите и косата ти.

4. Дълбоките й очи 
Макиаж майсторът на грима на Марина Войкова избира да сложи основния акцент върху очите на красавицата. Ефектът на опушените очи е постигнат със сенки в кафявата гама, като по този начин се придава мекота и нежност. Дълбочината, която всияко момиче иска да има в погледа си е възможна с леко подчертаване на долния клепач с молив за очи или по-тъмни сенки.

5. Последен щрих 
За да завършиш грима на Марина Войкова сложи един слой спирала. Напластяването й е изключително ненужно, когато търсеният ефект е нежен грим, макар и с фокус върху очите. Спиралата за екстремен обем е последното, което ти трябва, за да бъдеш неотразима, като Мис България на корицата на списание Grazia.

Фотография: Ивомир Пешев

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , очна линия, известни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим за абитуриентския бал

Споделяме с  теб триковете и съветите на професионалните гримьори, които ще ти помогнат сама да се подготвиш за абитуриентския си бал, при това вкъщи ...