Контуриране в студените зимни дни

Несъмнено вече знаеш че през зимата и студените дни кожата има нужда от специална грижа и внимание. Но знаеш ли че, има някои специални правила и при контурирането през зимата? Когато кажем контуриране в студените зимни дни, имаме превид две неща:

1. Остави бронзанта за лятото

2. Внеси малко цвят в контурирането

Модните и грим тенденции се сменят по-бързо от сезоните, затова то предлагаме да се възползваш от момента и да пробваш този топъл контуринг.

Konturirane v studenite zimni dni

Зимно контуриране – ето защо

През зимата бронзовият загар на кожата вече е изчезнал и често изглеждаме твърде бледи. Но, контурирана с бронзант, под зимната светлина, бледата кожа може да изглежда като изцапана. Поради това е важно в чантичката ти освен контуриращи продукти винаги да има продукт, който да придаде естествена руменина на кожата. Ружът в нежен сливов или розов нюанс, който ще добавиш към разкрасителната си рутина, допълнително ще освежи лицето.

Добре контурираното лице изглежда естествено и не учудва факта че през зимата се опитваме да пресъздадем ефекта на естествена руменина на лицето. То изглежда здраво, красиво и натурално.

Konturirane v studenite zimni dni

Качественият фон дьо тен е задължителен

Добре, ако кожата ти е мазна – избираш фон дьо тен за мазна кожа, а ако кожата ти е чувствителна, избораш продукт предназначен за този тип кожа. Тази част е проста. Но сухата кожа през зимата е истинско предизвикателство и се нуждае от специална защита. Ролята на фон дьо тена през зимата се различава от тази през останалите сезони. Освен че уеднаквява кожата, той трябва и да я защитава от студа. Затова избирай фон дьо тен с по-богата формула.

Зимно контуриране – още сега!

И тук, фон дьо тенът се нанася с пръсти, гъбичка или подходяща четка. Нанеси коректора с потупващи движения върху онези участъци които имат нужда от коригиране. След като си поставила добра основа, премини към малко по-различнен вид контуриране. Контуриращите продукти сега имат подкрепа, и то под формата на – руж!

Konturirane v studenite zimni dni

Използвай го по два начина:

1. Използвай бронзант във възможно най-светъл нюанс и контурирай лицето. След това ред е на ружа, който да е в нюанс, подходящ за твоят тип кожа. Нанеси ружа със същата четка, която си използвала за нанасяне на бронзанта. Минавай с нея нежно върху лицето за да му придадеш едва доловимо количество цвят. И voila! Това ще придаде естествена топлина на лицето, което определено е целта на зимното контуриране.

2. За контуриране използвай само руж, но този път заложи на нюанси както сливов, пясъчно розов или цвят теракота. Важно е да не прекаляваш с количеството и цветовете, защото целта е да придадеш естествена руменина а не да се превърнеш в клаун.

Повече за: Съвети за грим при тънки устни

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear Golden Beige

  Поръчайте веднага
 • L'oreal Paris Infaillible Primer Anti-Fatigue

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Infaillible Blush Paint Palette 02 Amber

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Infaillible Matte

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , руж , фон дьо тен , пудра, контуриране , зима, есен , коректор, лице, бронзант

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тенденция Еуфория

Ако си успяла да видиш визията еуфория в профилите на известните личности и искаш да ги копираш, тогава най-важното е овладееш техниката за нанасяне н...