Контуриране спрямо формата на лицето

Обичаме контурирането! И непрестанно гледаме красавици в социалните мрежи, които чрез тази техника постигат перфектното излъчване и структуриране на лицето си. Понякога обаче дори и да повтаряме техните стъпки… не се получава правилният краен резултат и това е, защото за контурирането и добрия макиаж е важно да знаем точно от какво се нуждае формата на нашето лице. Макиаж майсторът Ашли Ребека ни разказа повече за най-добото контуриране спрямо различните типове лица. Вземи пример от нейните съвети и ще останеш изненадана!

Лице с формата на диамант

Контурирай лекичко под скулите, започвайки от скулите към устните. Разнасянето на продукта с четка или бюти блендър трябва също да започне от частта в близост до ушите ти.  Това ще ти даде естествен ефект без контурирането да изглежда твърде тежко.

Лице във формата на сърце

Контурирай във формата на 3-ка – от челото, през скулите, до челюстта. Разнеси добре и после мини с по-тъмна контурираща пудра по линията на 3-ката за финални щрихи.

Лице с овална форма

Започни наблягайки на челото. По този начин ще оставиш усещане за по-тясно лице. Продължи по дължината на скулите и не се страхувай да сложиш малко повече продукт там. Това ще даде усещане за идеални светлосенки.

Лице с кръгла форма

Контурирай по дължината на челюстта ти, по дължината на скулите и челото, в областта близо до косата ти.

Лице с квадратна форма

Контурирането, което трябва да направиш е почти същото, като това, с което трябва да се заемат красавиците с кръгло лице. Местата за нанасяне са същите защото придават дължина на лижето и все пак красивите му обеми се запазват. Размажи добре и фиксирай с пудра.

Повече за: 7 трика за бързо контуриране

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Master Contour Duo

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грешки в грима, които те състаряват

Напоследък забелязваш че харчиш купища пари на специални козметични продукти, различни серуми и гримове, посещаваш редовно козметични салони...