Контуриране и хайлайт by @makeupbuthow

Какво представлява контурирането и необходимо ли е да го прилагаме в ежедневната ни рутина на гримиране?
Контур и хайлайт – това са техники с които чрез добавяне на по-тъмен или светъл цвят от този на кожата ни, правим различни части на лицето да изпъкнат или потънат като така придаваме цялостен скулптуриран вид.

Започнете с нанасяне на фон дьо тен за да изравните тена на лицето и да прикриете недостатъците.

За контуриране можете да използвате прахообразни продукти, кремообразни или пък и двата вида за още по-драматичен ефект. Преди всичко имайте предвид да изберете цвят, който да има сравнително хладен подтон, който да наподобява сянка.

Аз избрах кремообразен контур стик тъй като е удобен за нанасяне и се прелива лесно, пък и е 2 в 1 и съдържа хайлайтър от другата си страна.

Използвах комбинация от цветовете Light и Medium, тъй като имам тен в момента и така получавам идеалния цвят за мен.

Контур

Напипайте къде са скулите ви и точно под тях нанесете тъмния цвят за да ги подчертаете. Ако имате голямо чело, сложете малко цвят в основата му, около линията на косата като така оптически ще го минимизирате. Ако носът е проблемната ви зона – начертайте линии в двете му страни за да го стесните, ако пък искате да го скъсите оптически – сложете една линия и най-отдолу на върха.

По същата логика ако брадичката ви е издължена, а искате да я скъсите – нанесете тъмния цвят и там.

Аз лично понякога обичам да добавя и тънка линия по дължината на челюстта, като това я прави да изглежда по-изострена и подчертана. Този трик е особено подходящ и ако имате двойна брадичка, която искате да прикриете.

Що се отнася до очите – там отново използваме матов телесен нюанс в сгъвката за създаване на илюзията за по-изразени очи.

Хайлайт

След като използвахме тъмния цвят за да създадем сянка и да направим тези участъци да потънат, сега ще използваме светъл цвят за да накараме останалите да изпъкнат.

Ето универсалните места, на които е хубаво да нанасяте хайлайтър независимо от формата на лицето:

  • Горната част на скулите – по този начин те ще изпъкнат и изглеждат по-повдигнати и подчертани.
  • Над горната устна – така подчертаваме извивката на устните; ако пък нанесете малко светъл цвят и в средата на устните ще ги направите да изглеждат по-обемни.
  • Под извивката на веждите – това ги подчертава, прави формата им да изглежда по-изчистена, а и прикрива поникналите косъмчета.
  • В средата на цялото лице / Т-зоната – от челото, тънка линия в средата на носа, която оптически го изтънява, до средата на брадичката – така привличаме вниманието към центъра на лицето.
  • Под очите – тук обичам да начертая нещо като триъгълна форма, започвайки от вътрешните ъгли на очите, които винаги имат нужда от просветляване, надолу към бузите и връщайки се назад към горната част на скулите.
  • Използвайте навлажнена гъба за грим или пък четка за да прелеете. Кремообразните продукти са идеален избор за ежедневието, тъй като се сливат добре с кожата и изглеждат натурално. Хубаво обаче е да ги фиксираме с малко пудра след като ги нанесем, тъй като са склонни към наслояване във фините линии.
  • След това по желание можете да повторите с прахообразни продукти за още по-драматичен ефект, това обаче бих препоръчала само за вечерен грим, специални събития, телевизия или пък фотография.

 

И така след като нанесем и прелеем кремообразните продукти в кожата получаваме натурално изглеждащо скулптуриране на лицето, което е подходящо както за ежедневен, така и за вечерен грим.

Ще се радвам да разбера кои са вашите любими продукти за контур и хайлайт и дали ползвате тези техники в ежедневието или пък само за специални случаи? :)

Ели

За този външен вид препоръчваме

  • Master Contour V Maybelline New York

    Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране на лице , контуриране

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-големите грешки при контурирането

Твърде тъмен продукт или зле смесени цветове могат да са причината за лошата ти визия...