Контурирай правилно!

Обичаме контурирането! Понякога обаче, не се получава правилният краен резултат и това е, защото за контурирането и добрия макиаж е важно да знаем точно от какво се нуждае формата на нашето лице. Макиаж майсторите, в които се кълнем, ни разказаха повече за най-добото контуриране спрямо различните типове лица и ние не можем да се сдържим да не го споделим с теб. Вземи пример от тези съвети ще останеш изненадана!

Диамантено лице


Контурирай лекичко под скулите, започвайки от скулите към устните. Разнасянето на продукта с четка или бюти блендър трябва също да започне от частта в близост до ушите ти.  Това ще ти даде естествен ефект без контурирането да изглежда твърде тежко.

Сърцевидно лице

Контурирай във формата на 3-ка – от челото, през скулите, до челюстта. Разнеси добре и после мини с по-тъмна контурираща пудра по линията на 3-ката за финални щрихи. Използвайки по-светлите цветове от палитрата ти за контуриране наблегни отново на челото, но този път в средата. Продължи по дължината на носа и „докосни“ брадичката ти с по-светлия цвят. Като цяло запомни, че частите на лицето, които са най-изпълнали е добре да се контурират в светли тонове. Размажи всичко много добре до пълно и перфектно сливане между тъмния и светлия нюанс

Овално лице


Започни наблягайки на челото. По този начин ще оставиш усещане за по-тясно лице. Продължи по дължината на скулите и не се страхувай да сложиш малко повече продукт там. Това ще даде усещане за идеални светлосенки.

Кръгло лице

Ако имаш кръгло лице, то най-вероятно ти се иска да го издължиш, използвайки контуриращите продукти, затова смело се захващай с тях. Контурирай по дължината на челюстта ти, по дължината на скулите и челото, в областта близо до косата ти. Нанеси достатъчно тъмен цвят, който да се слее добре с тена ти, но и ще бъде достатъчно тъмен, за да създаде формите, които искаш.

Квадратно лице


Контурирането, което трябва да направиш е почти същото, като това, с което трябва да се заемат красавиците с кръгло лице. Местата за нанасяне са същите защото придават дължина на лижето и все пак красивите му обеми се запазват. Размажи добре и фиксирай с пудра.

Повече за: Cat eye грим според формата на очите

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Contour Duo

    Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране на лице , лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Силният имунитет на кожата е възможен с цинк!

В борбата с проблемна кожа изборът на продуктите за грижа за кожата с правилните съставки е от решаващо значение. Виж как цинкът може да повиши имунит...