Кои продукти да заменим през зимата за мека и хидратирана кожа? by @makeupbuthow

През зимата кожата е изложена на сух и топъл въздух заради отоплението навсякъде, което неизменно спомага за дехидратирането и. Освен това ниските температури допълнително се отразяват и могат да причинят сухота, белене и зачервяване.
Ако забелязвате, че гримът ви не стои добре – бели се, лющи се или се износва бързо, помислете върху това какво можете да промените във вашата козметична рутина за да елиминирате този проблем. За да изглежда добре един грим, то той трябва да има добра основа за това, а именно добре поддържана кожа отдолу.

Какво обаче да направим за да облекчим кожата ни през студените месеци и да я направим сияйна и красива?

Ето моите топ 3 съвета:

елица продукти за зимата

1. Вода

Няма как да не споменем колко важно е пиенето на вода – тя ни помага да се отървем от токсините в тялото, а и да имаме жизнена и хидратирана кожа и коса.

2. Почистване на кожата

Ако сте свикнали да използвате някакъв тип измиващ продукт за премахване на грим от рода на гел например, опитайте да го замените с по-хидратиращ такъв с по-богата и кремообразна текстура. Това определено ще облекчи дехидратираната кожа.

3. Бяла козметика

През зимата кожата има нужда от една идея повече хидратация и ако кремът, който сте ползвали през лятото и есента е прекалено лек, заменете го с по-плътен такъв или пък добавете олио за лице в рутината си. Различните видове масла са изключително ефективни в овлажняването на кожата, а и често са мултифункционални, тъй като могат да се ползват навсякъде, където имате суха кожа или пък дори в краищата на косата или кожичките на ноктите.

Споделете и вашите топ трикове за поддържане на красива кожа през зимата.

Повече за: Топ 3 козметични необходимости за фитнеса by @makeupbuthow

Свързани теми: грим , грижа, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, тенденции за зима, зимен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да се гримираш за училище и университет

Представяме ти продуктите, с които ще постигнеш перфектна „грим без грим“ визия, идеална за в училище или университет. Сигурно сме, че ще се допадне и...