Кое се нанася първо - коректорът или фон дьо тенът?

Не може да си представим безупречен грим без нанасяне на фон дьо тен и коректор, независимо от това за какъв грим става дума. Както и сама знаеш тези два продукта за гримиране са задължителни и за дневната и за вечерната визия. Но кой от тях се нанася първо? Дори експертите не могат да постигнат консенсус по този въпрос, като някои казват, че коректорът трябва да е първи, а други - фон дьо тенът. Ние решихме да разгледаме и двата варианта и да споделим заключения си с теб.

Коректор

Коректорът, също като фон дьо тенът, играе голяма роля в създаването на безупречен тен. Именно той е това, което прави съществена разлика и прикрива всички малки несъвършенства по лицето. Независимо дали става въпрос за тъмни кръгове около очите, малки бръчки, напукани капиляри, слънчеви петна, зачервяване, лунички ... всичко това трябва да бъде прикрито от коректора. Не забравяй, че изборът на коректор е много важен, защото лошият коректор може да подчертае още повече недостатъците ти, а точно това се стремиш да избегнеш. Избери коректор с висока покривна мощ, а този тип коректори най-често са в течна форма.

Фон дьо тен

Фон дьо тенът трябва да бъде като втория ти слой кожа. Целта му е да изравни тена, да се слее с кожата ти, но и да я покрие перфектно и да бъде дълготраен. Най-често срещаните грешки, свързани с фон дьо тена, са избирането на грешен нюанс и закупуването на фон дьо тен, който бързо се окислява и придобива оранжев цвят на кожата. Ето защо е важно да знаеш как да избереш фон дьо теб. Винаги взимай под внимание типа на кожата си, но също и на тона и подтона ѝ при избора на фон дьо тен.

Нанасяне на коректора преди фон дьо тена

Няма спор, че повечето момичета първо нанасят коректор, за да покрият пъпки или тъмни кръгове около очите и едва след това нанасят фон дьо тен. Нанасяйки коректор преди фон дьо тена, целият грим изглежда по-естествен, а не изглежда напластен. По този начин се предотвратява навлизането на коректора в малките линии и бръчки, което може да се случи, ако се нанесе след фон дьо тена.

Разбира се, не е изненадващо, че много момичета си остават само с него и изцяло пропускат фон дьо тена. Особено ако са намерили коректор, който перфектно покрива всичко, лесно се размазва и е дълготраен. В този случай препоръчваме да нанесеш коректора с бюти блендер, за да се слее възможно най-добре с тена ти.

При този начин на гримиране просто трябва да внимаваш да не прекаляваш с количеството фон дьо тен след коректора, както и да изчакаш коректора да изсъхне, преди да нанесеш фон дьо тена. Идеята е да постигнеш онази чудесна dewy визия, но същевременно с това и да прикриеш нежеланите несъвършенства по лицето си.

 Нанасяне на коректора след фон дьо тена

При грима много стъпки са въпрос на навик, така че някои предпочитат да завършат грима с коректор. Ако си една от тях, имай предвид, че не трябва да прекаляваш с нанасянето на фон дьо тена преди коректора, така че целият грим да изглежда неестествен. Повярвай ни, това често се случва в желанието ни да постигнем съвършен тен.

При този начин на гримиране, знаейки, че коректорът винаги трябва да е поне с един нюанс по-светъл от фон дьо тена, най-добре е да се гримираш на естествена светлина. Също така, тук трябва да внимаваш изсветляващият коректор да не изтъкне още повече това, което си искала да скриеш. Точно затова е толкова важно хубаво да блендираш коректора след фон дьо тена.

А ти първо коректора ли нанасяш или фон дьо тена? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Как да избереш фон дьо тен, когато няма тестер или когато пазаруваш онлайн

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Neutral Tan Concealer

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Long-Lasting Softening Concealer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Clay 105

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 7W

  Поръчайте веднага
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Поръчайте веднага
 • Vichy Dermablend

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра, дневен грим , Lancome, Yves Saint Laurent, NYX, Maybelline New York, Vichy

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Part 2: Всичко, което трябва да знаеш за процедурите lash lift и brow lamination

Lash lift и brow lamination: процедури, които в момента са изключителни модерни! Все пак както и всяка друга процедура, около тях има много неясноти, ...