Кажи „Сбогом!“ на зимата с устни в цвят бордо

Има нещо специално в този сезон, което не можем да отречем и това е фактът, че той сякаш ни провокира да разцъфнем, точно както цветята и дърветата навън, кара ни да се освежим, да погледнем на света около нас по-цветно и по-приветливо. Когато пролетта дойде това се забелязва по гардероба и начина ни на обличане, като това настроение на промяна трябва да премине бавно, но сигурно и към грим несесера ни. Макиажът през пролетта се „храни“ с цветове, които обикновено забравяме докато е твърде студено навън. Има един продукт, който много лесно може да ни пренесе от зимата в пролетта и това е малкото, но толкова обичано от всички жени червило. Само с лека промяна на цвета му сякаш изменяме цялостното усещане за своята визия и точно това трябва да направим сега.
 


Закачлив и провокиращ цвят точно като пролетта

Макиаж експертите са категорични, че когато преминаваме от зимен към пролетен грим трябва да изберем цвят, който да не е толкова далеч от тъмните нюанси, които сме носили през зимата, но и да е закачлив и провокиращ, точно като настроението на пролетта. Този цвят, който освен подходящ е и повече от актуален, е бордото - идеалният междинен нюанс, който обаче е категоричен и набиващ се на очи.

Как да подготвим устните?

С оглед на това, че зимата тъкмо си е тръгнала има голям шанс устните ни да са силно дехидратирани, а ако е така, то дори с тренди червило те няма да изглеждат добре. Затова е важно да подготвим усмивката си преди да се захванем с гримирането. Как ли? Лесно е. Препоръчваме първо да минеш устните със скраб, който можеш да приготвиш сама с малко захар. Той ще премахне мъртвите клетки от кожата ти и ще те отърве от загрубелите кожички по тях. След него премини към дълбоко хидратиращ балсам за устни, който остави да попие напълно. Трябват му не повече от 2-3 минути. След тези две нужни стъпки можеш да преминеш към нанасяне на червилото.

Какво червило в цвят бордо да изберем?


Това е лесен въпрос, който обаче може да има много отговори. Разбира се, трябва да избереш червилото, което най-добре се „среща“ с нуждите на твоите усни и интензитета на твоя ден или вечер. Ако се притесняваш, че имаш нужда от повече хидратация, то не посягай към матови формули или такива с дълга издръжливост. Те са създадени много прецизно, но все пак могат да предизвикат допълнителко изсушаване на кожата. За да са устните ти добре хидратирани избери червило, което е обогатено с масла, които се грижат за мекотата на усмивката ти. Ако искаш да се подготвиш достатъчно прецизно за вечер навън и червилото ти трвбва да е изрядно през цялата вечер си набави молив в цвят идентичен до червилото и го нанеси преди него като изцяло оцветиш устните. Така моливът ще се превърне в основа, която не само ще направи цвета на бордото по-наситен, но и по-дълготраен. За пролетта препоръчваме да се насочиш и към течните червила с блясък. Да, те се завръщат въпреки стотиците продукти за матови устни на пазара. Блясъкът е много типичен за пролетните дни, затова не се притеснявай да заложиш на него за по-закачлив и сладък финал.

Повече за: Слагане на бордо червило в три стъпки

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Color Riche Matte Addiction Mon Jules

    Поръчайте веднага
  • Loreal Paris Color Riche Matte Addiction Paris Cherry

    Поръчайте веднага

Свързани теми: червено червило , червило, устни, пролет

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметични продукти, без които няма да можеш през този септември

Ако можем да разчитаме на прогнозите, очаква ни още едно циганско лято, затова септември е идеалното време да изпробваш козметичните продукти...