Кажи НЕ на макиаж грешките, които допускаш през зимата!

Понякога си мислиш, че лятото е тежък момент за кожата и макиажа ти, но дойде ли зимата разбираш, че това е най-сериозното бюти предизвикателство за 12-те месеца. Имаме няколко съвета за теб, които да ти помогнат да откриеш главните грешки, които допускаш в опитите си да запазиш красотата при минусовите температури.

Грешка 1: Използваш почистващи гелове с много сапун

Когато температурите са толкова ниски, кожата се изсушава по естествен път, затова трябва да опиташ да я овлажняваш. Дори през пролетта, лятото и есента почистващият ти лосион да ти е вършил страхотна работа се постарай зимата да си набавиш такъв, който не съдържа сапун. Той ще подхранва кожата ти деликатно без да я изсушава допълнително, както прави сапунът.

Грешка 2: Слагаш си фон дьо тен, когато кожата ти не е готова


Често срещано е понякога през зимата лицето ни да се „бели“. Горният слой на кожата изсъхва от студа и естествено започва да става на люспички. Голяма грешка е да нанасяш фон дьо тен в този момент. Правилната стратегия е да ексфолираш по около два пъти седмично, за да си сигурна, че кожата ти е гладка и фон дьо тенът няма да стои грозно.

Грешка 3: Прекаляваш с бронзиращите пудри

Когато лятото си отиде и настъпи зимата, тенът ни естествено изсветлява и цветът на кожата ни губи усещането за слънчев загар. Тогава много от дамите започват да прекаляват с бронзиращите пудри и ружове, които изглеждат твърде неестествено в сезон, който се характеризира със сняг, а не със слънце. Ужасяващ момент свързан с бронзиращите продукти е, че те често оставят следи по щала ни, аксесоар, който непрестанно носим, когато сме навън и е  в изключителна близост с брадичката и шията ни.

Грешка 4: Слагаш твърде много сенки с брокат


Макар навън всичко да е снежно и ледът да си играе красиво с отблясъците на светлината, това не задължително трябва да се пренесе като усещане на твоето лице. Какво имаме предвид ли? Според нас е важно да не прекаляваш с броката по отношение на сенките за очи. Да, той е страхотен за парти визия, но не и за ежедневието, защото този макиаж в комбинация с огромно палто, шал и шапка ще загуби от очарованието си и ще изглежда тотално не на място си.

Повече заЗаблести като снежната кралица: Пет стъпки за безупречен тен

Свързани теми: грим , грижа, зима

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Честваме nailart: Разкриваме защо юни е месецът на лака

Освен че ни носи хубаво лятно време, ние обичаме месец юни и по друга причина - началото на този месец отбелязва деня на лака, а ние решихме да проучи...