Какво е есенцията за лице и за какво служи?

Точно когато си помислим, че сме усвоили материала и сме научили какво представлява правилната skincare рутина, нещо ново от света на  красотата пристига и гарантира сияйна и здрава кожа! Добре, заинтригувани сме, но за какво всъщност става дума? Този продукт за грижа за кожата се нарича есенция за лице и е задължителна стъпка в японската и корейската грижа за кожата.

За да ти спестим време и да разчистим съмненията относно есенцията, проучихме какво представлява, как се използва и дали е за теб.

Какво представлява есенцията за лице?

Какво е есенцията за лице и за какво служи?

Есенцията за лице най-често се получава чрез ферментация на растителни екстракти, затова е богата на витамини, антиоксиданти и киселини, които подхранват кожата. На допир е подобна на тоник, докато според резултатите, които виждаме след месец употреба, бихме казали, че по-скоро е серум. Есенцията за лице обаче не е нито едното, нито другото. Тя представлява третата стъпка в рутината за грижа за лицето.

За какво служи?

Нека си спомним една правилна skincare рутина: двойно почистване, тоест double cleansing, тониране, нанасяне на серум, последвано от хидратиращ крем и накрая - SPF защита (разбирай: освен като част от вечерната рутина). На пръв поглед изглежда напълно излишно да добавяме есенция за лице към рутината си, нали? Есенцията обаче представлява важното звено между тоника и серума за лице, което действа като бустер. Това означава, че тя подобрява ефекта на серумите и кремовете върху кожата ни, като засилва усвояването им. В резултат на това кожата се успокоява и качеството ѝ се подобрява видимо.

За теб ли е есенцията за лице?

За да отговорим на този въпрос, няколко от нас използваха есенция за лице като част от нашата (сутрешна и вечерна) рутина за грижа за кожата в продължение на цял месец. Искахме да видим какви резултати дава и дали можем да забележим подобрение в кожата. Нашето заключение е, че ако сегашната ти рутинна грижа за кожата не дава резултати, есенцията за лице може да играе основна роля в пълната трансформация на кожата ти. По този начин тя подготвя кожата за по-добро усвояване на серумитe и хидратиращите продукти, които следват. Това означава, че помага за ефективността на всички други продукти за грижа, което определено си заслужава инвестицията. Повярвай ни, есенцията може да се превърне в любимият ти продукт за грижа за кожата!

Нашият фаворит сред есенциите за лице

Заради уникалния ѝ естествен аромат ние избрахме есенцията за лице на Kiehl’s с ферулова киселина - Ferulic Brew. Вдъхновени от фитоферментацията, химиците на Kiehl’s създадоха есенция, в която дългогодишните фармацевтични познания на Kiehl’s и съвременната наука се съчетават в ефективна формула, която е чудесно допълнение към всяка рутина за грижа за кожата.

Феруловата киселина помага на кожата да се защити от свободните радикали, възникнали вследствие на вътрешни и външни стресови фактори, като замърсяване и стрес, които могат да доведат до видими признаци на стареене. Ferulic Brew също съдържа млечна киселина и сквалан. Формулата с тези три съставки действа върху ранните признаци на стареене и помага за укрепване на кожната бариера, подобряване на текстурата на кожата, намаляване на появата на фини линии и повишаване на нивото на хидратация.

Как се използва есенцията за лице?

Ferulic Brew може да се използва след почистване на кожата, сутрин и вечер. Ние следвахме тези инструкции:

  • Разклащаме флакончето поне 5 пъти.
  • Нанасяме 5 капчици на дланта.
  • Нежно втриваме и загряваме формулата с длани.
  • С 5 движения нанесяме на бузите, челото, носа, брадичката и накрая покриваме лицето си с длани.
     

Резултати?

На първо място искаме да кажем, че използвахме есенция за лице Ferulic Brew цял месец, като част от сутрешната и вечерната рутина за грижа за кожата. Забелязахме, че формулата ѝ се абсорбира много бързо, като подобрява текстурата и цялостното усещане на кожата, увеличава блясъка и намалява фините линии. След като включим есенцията като трета стъпка от рутината, кожата на лицето наистина изглежда допълнително хидратирана, обновена и придобива здрав вид.

Прочети още: Ноемврийска тенденция в гримирането: меден опушен грим

За този външен вид препоръчваме

  • Kiehl's Ferulic Brew Rejuvenating Facial Essence

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, тенденция, лице, Kiehl's , Kiehl's Ferulic Brew, есенция за лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грижа за лицето: Възстанови кожата на лицето след новогодишния купон

Докато подреждаш впечатленията си и прелистваш снимки от снощното парти, грижата за лицето е страхотна идея...