Какъв грим да изберем за интервюто за работа? Експертът на Lancôme Лиза Елдридж ви съветва

Ако сте уверени в своите делови качества и в това, което ще кажете на интервюто, тогава всичко, върху което трябва да поработите, е адекватният външен вид. Трябва да изглеждате чисто, свежо и професионално!

Ако съдим по проучването, проведено от Харвардския университет и представено в The New York Times, наравно със съответните професионални умения носенето на дискретен грим ще ви помогне да получите работата, която искате. Най-добрият британски експерт в грима Лиза Елдридж ще ни покаже точно как.

Перфектната кожа – тайната за свеж и отпочинал вид

Дори и да не сте се наспали, защото сте превъртали възможните въпроси в главата си или защото сте били нервни и изобщо не сте могли да мигнете, важно е да изглеждате подготвени. „Едно нещо, което винаги ще ви помогне да изглеждате спокойно, е свежата кожа на лицето. Ако кожата ви изглежда добре и вие ще се чувствате добре!

 

1. Течен фон дьо тен  и хайлайтър

Нанесете тънък слой течен фон дьо теб с гъбичка върху почистеното и хидратирано лице. Прикрийте тъмните кръгове, където цветът на кожата не е еднакъв прелейте добре.

След това използвайте хайлайтър коректор под очите, което ще помогне особено ако не сте се наспали и изглеждате подпухнали. „Наистина ще ви помогне да прикриете тъмните кръгове и да изглеждате бодри и отпочинали“, казва експертът ни. Можете да нанесете с потупване малко коректор и по външния ръб на устните, най-вече върху купидоновата дъга, преди да нанесете червилото.

2. Коректор

Ако имате някакви изменения върху кожата или червенина, която искате да прикриете, използвайте по-силен коректор, като го нанасяте с малка четчица, но се постарайте да го прелеете с върха на пръстите си до прехода, за да остане незабележим. „И се постарайте цветът на коректора да бъде същият, както този на пудрата, за да постигнете като резултат пълно прикриване на несъвършенствата“.

3. Прахообразна или компактна  пудра

Нанесете малко прахообразна или компактна пудра, в зависимост от вида на кожата ви (мазна, суха, комбинирана), за да матирате всички лъщящи зони на лицето.

4. Сенки за очи и  очна линия

Лиза използва водоустойчив молив, който нанася по ръба на клепача, а след това го разнася с пръсти. Препоръчва да се използва като основа за сенките или самостоятелно – а това е особено добър продукт за онези от нас, които сутрин винаги бързаме! Можете да го използвате и за да подчертаете долния клепач, „ако искате деликатен, мек smokey ефект“, съветва Лиза.

След това нашият експерт добавя тъмнокафяви сенки в корените на миглите, с което подчертава по-добре окото. След това цветът се прелива, като не забравяте да сложите малко сенки и във външния ъгъл на окото.

5. Спирала

„Това, което винаги ми помага да се чувствам уверено, е, ако съм си сложила обилно спирала”. Важно е да нанесете богат слой и във вътрешните ъгли, „където с четчицата достигам до самия корен, повдигам веждите си и със зигзагообразни движения нагоре постигам максимум дължина и гъстота”.

 

6. Хубавите вежди „довършват  започнатото“

За да извлечете максимума от своите вежди, попълнете всички празнини с молив и четчица, като движенията ви са меки и леки. Тайната е в разнасянето на цвета с четчицата – не искаме да останат видими линии. Фокусът трябва да бъде върху очите ви, а не върху веждите. „Мисля, че ако веждите ви действително доминират, а се опитвате да привлечете вниманието към очите и погледа си – тогава веждите отвличат вниманието, а вие не искате това“. Веждите ви трябва да подчертават лицето ви, а не да вземат надмощие.

7. Ружът – да не  е прекалено силен

Не искате бузите ви да бъдат прекалено розови и червени, сякаш сте пробягали маратон. Искате да изглеждате делово. Желателно е да сведете ружа до минимум, особено ако лесно се изчервявате или ако в помещението, където се водят разговорите, може да бъде топло. Искате да изглеждате спокойна, непринудена и със самообладание през цялото време.

8. Устните: нека да ви бъде удобно

„Трябва да подберете цвят, който съответства на вашата личност“, съветва Лиза. Също така, избягвайте червила, които изискват много внимание, особено ако са блестящи, трудно се борави с тях и ако могат да оцветят и зъбите ви, което определено не искате. Защото такова червило ще ви накара да се почувствате неудобно, когато се опитвате да се съсредоточите върху това, което наистина е важно. Затова изберете нещо просто и удобно. Лиза обича да използва леки червила, които и хидратират, защото предоставят максимален комфорт.

Допълнителен съвет: помислете си, че това може би не е най-подходящият момент за изпробване на нови идеи, цветове и продукти, казва Лиза. Трябва да се чувствате удобно и уверено, без да се налага да мислите за грима.

Ето ни накрая! Трябва вече да сте подготвени за всичко, което може да ви се изпречи на пътя, затова успех! И грабвайте работата!

Свързани теми: грим , официален грим, дневен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим тенденции: Любимите ни гримове за месец април

Всеки козметичен бранд се старае да следи тенденциите, както тези които тепърва се зараждат така и тези които вече са завладяли световната сцена...