Как се нанася компактна пудра: 4 прости трика

Когато говорим за гримиране, един от незаменимите продукти определено са пудрите. Вече знаем, че те се предлагат в различни форми и че всеки има своя принос в създаването на перфектната визия. Също така, вероятно знаеш поне един начин за нанасяне на фон дьо тен или пудра, но знаеш ли за какво служи и как се нанася компактната пудра?

Ако не си сигурна, не се притеснявай, подготвили сме 4 прости трика за кадифена и нежна кожа, която може да се постигне чрез употребата на този вид пудра.

Как се нанася компактна пудра: 4 прости трика

На първо място: хидратация на кожата

Преди да нанесеш какъвто и да е продукт на лицето си, е много важно да осигуриш на кожата нужната хидратация. Хидратиращите кремове са важни, защото освен че подхранват кожата и я предпазват  от външни влияния, те създават подходяща основа за гримиране.

Не забравяй за праймера и коректора

След добрата хидратация, първо трябва да нанесеш праймер на лицето си, с който кожата ти ще изглежда гладка и стегната. Праймерът ще помогне на  грима на лицето ти по-дълго да изглежда свежо и хубаво. След праймера всички несъвършенства се покриват с коректор в подходящия нюанс.

Време е за компактната пудра

Много е важно да запомниш, че за да постигнеш желания, естествен вид, компактната пудра задължително се нанася след коректора, а след него и фон дьо тена.

Казано с други думи, след като си прикрила всички несъвършенства с коректор, нанесете първия слой компактна пудра на цялото си лице с помощта на гъба апликатор. Разнеси продукта равномерно по кожата с гъбата и след това внимателно го блендирай. Тази техника осигурява отлично прикриване на несъвършенствата и прави кожата кадифена и безупречна. Едва след тази стъпка нанеси фон дьо тена, а след това и още един слой компактна пудра.

Ако не си сигурна как да нанесеш компактната пудра с гъба, имай предвид, че нанасянето може да се извърши и с четка. В такъв случай се постарай да изтръскаш излишната пудра от четката, след което започни да нанасяш от средата на лицето, като преминете по цялата повърхност на лицето, внимателно потупвайки с четката. Внимателно блендирай зоната между лицето и шията, така че разликата в нюанса да не незабележима.

Адаптирай избора си към кожата

Типът на кожата трябва да се има предвид при нанасяне на компактна пудра. Например, ако имаш суха кожа, нанасяй пудра само върху Т-зоната и под очите, като избягваш бузите и зоните около носа.

От друга страна, момичетата с мазна кожа трябва да нанасят компактна пудра по цялото си лице, защото в противен случай визията им няма да бъде стегната и равномерна. Освен това, съветваме момичетата с мазна кожа да нанесат допълнителен слой компактна пудра върху Т-зоната.

Не забравяйте, че правилният нюанс на компактната пудра също е много важен. Избери нюанса, който е най-близък до тена ти, защото ако се спреш на твърде светъл нюанс, след известно време кожата ти ще започне да изглежда неестествено.

Да сумираме...

Въпреки че не е популярна, компактната пудра е бързо решение за оправяне на грима, както и перфектен инструмент за равномерен грим. С помощта на съветите, които ти дадохме, избери онази, който е най-подходяща за твоя тип кожа. Компактната пудра ще фиксира и свръже всички предходно нанесени слоеве грим, за да изглежда свежо и стабилно през целия ден.

Не знаем за теб, но за нас това са предостатъчно причини да държим една компактна пудра в чантата си.

Как се нанася компактна пудра: 4 прости трика

Прочети още: Техниката на банан за поставяне на очен грим

За този външен вид препоръчваме

 • La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Compact Powder Buff Beige 130

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match Powder

  Поръчайте веднага
 • Giorgio Armani Neo Nude Fusion Powder

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , пудра, дневен грим , коректор, Yves Saint Laurent, Loreal Paris, True match

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Научи как да придадеш дълбочина и форма на падналите клепачи. Подмлади клепачите си в само няколко стъпки с помощта на тези трикове...