Как правилно се ползва бюти блендерът

Задавала ли си си въпроса как сме могли да живеем без бюти блендер? Скромен, семпъл и толкова мощен, този гъбовиден апликатор започна цяла революция в козметичната индустрия, засенчвайки всичките си предшественици, от стандартните гъби до четките, поради факта, че е толкова лесен за употреба. Яйцевидната му форма е перфектна за нанасяне на течни гримове – праймер, фон дьо тен, коректор, сенки, руж, хайлайтер, бронзант... Безупречно и равномерно нанася продукта по лицето, правейки тена максимално естествен, като освен това върши идеална работа при нанасянето на прахообразни продукти, особено пудра и фиксатор.

Как правилно се ползва бюти блендерът

Магията не се случва, ако не е хубаво намокрен

Правилата са ясни – първо натопи гъбата в хладка вода, изцеди излишната течност, а след това го потопи в желания козметичен продукт.

Бюти блендерът не трябва да бъде сух, тъй като в този случай ще поеме твърде много фон дьо тен (или някой друг течен грим) и няма да равномерно да разнесе грима по лицето. За да бъде бюти блендерът достатъчно влажен, трябва да държиш до себе си съд с вода или спрей, с който да го „освежаваш“. Със сух бюти блендер отлично се премахват грешките, възникнали чрез нанасяне на прекомерно количество руж или бронзант.

 

Как правилно се ползва бюти блендерът

Не слагай продукта директно на гъбата

Ако изстискаш фон дьо тена директно на бюти блендера, само една част от апликатора ще поеме от продукта и няма да може равномерно да го разнесе по лицето. Цветът ще бъде непостоянен и ще останат следи като от четка. Вместо това изстисни фон дьо тен на дланта или пръстите си и го нанеси на лицето си под формата на точки, едва след което започни с блендирането. Лекото потупване с пръсти ще придаде още по-естествен финиш. Някои производители в комплекта са включили и малки, заоблени стенички, в които можеш да изстиснеш блендера, без да си цапаш ръцете.

Количеството вода определя степента на покриване

Количеството вода, което остане в бюти блендера след изцеждане, зависи от това какво искаш да постигнеш. За лек, естествен финиш трябва блендерът да бъде по-влажен, докато за по-силна или пълна степен на покриване е желателно да бъде по-сух.

Бонус съвет: За съвсем леко покриване накисни блендера в хладка вода директно от чешмата, след което внимателно го изцеди. По този начин той винаги ще бъде достатъчно влажен, преди да го потопиш в основата за грима, но без да попива твърде много от продукта, така че няма да има опасност от прекаляване и изкуствен вид.

Бюти блендерът е незаменим продукт за ежедневното ни гримиране.

 

Номерът с ластик

Ако ти предстои някоя по-сериозна козметична процедура, която изисква огромна прецизност (контуриране или блендиране под очите) вземи ластик за буркани и го навий няколко пъти около блендера, за да се получат два малки апликатора. С по-малкия край, където е върхът на блендера, по-лесно ще можеш да контролираш движенията си и ще намалиш шанса за грешка, а с по-големия край ще покриваш големи зони от лицето. 

Редовно изпиране и правилно съхранение

Поради останалите гримове, мръсотия и мъртви клетки, вълшебната ти гъбичка може да се превърне в свърталище на бактерии! Трябва старателно да го изпираш след всяка употреба (с антибактериален сапун или слаб шампоан), и най-важното – да го оставиш да изсъхне нацяло!

Как правилно се ползва бюти блендерът

Никога не го оставяй мокър, защото в тъмна и застояла среда ще мухляса. Дръж го на сухо място, по възможност в кутия с капак или торбички за накити, за да не хваща прах.

Трикове за изпиране

Колкото и да го переш, в бюти блендера винаги остава по нещо, и ако направо ти се повдига при вида на всичките отвратителни снимки от Инстаграм, на които е показано надлъжно сечение на ползван и уж редовно пран бюти блендер, време е да ти покажем някои трикове:

1) Трябват ти единствено перялня, чорап и ластик за коса. Вкарай блендера в чопара, завърши го с ластика, изпери го с прането и ще бъде безупречно чист!

2) Това е един от по-нестандартните съвети, но казват, че действа... Напълни керамичен съд с вода, добави малко детергент за съдове, пъхни блендера вътре, сложи всичко микровълновата за една минута и ще бъде като нов. Бъди изключително внимателна, преди да пипаш гъбата, защото буквално ще бъде врял!

Как правилно се ползва бюти блендерът

Прочети повече за: Това е червило, което няма да се размаже по предпазната маска

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Multi Formula Disc Sponge

  Поръчайте веднага
 • NYX Proffesional Makeup Flawless Finish Blending Sponge

  Поръчайте веднага
 • NYX Proffesional Makeup Precision Blending Sponge

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 106

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation

Свързани теми: грим , грижа, руж , пудра, контуриране , бронзант, компактна пудра, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, праймер, Lancome, бюти блендерът

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-добрите приятели на кожата ти: серумите с хиалуронова киселина и витамин C

Младежката кожа и сияещият тен са нещо, до което всички искаме да достигнем, а ние ти разкриваме серумите, които са цаката за превъртане на играта на ...