Как правилно да изберем и нанесем ружа?

Не забравяйте, че лицето се зачервява, когато тялото се загрее и затова нанасяйте руж много пестеливо, особено през летните месеци.

Винаги нанасяйте ружа с мека и широка четка. Преди да нанесете ружа, се усмихнете естествено пред огледалото и запомнете мястото, където скулите изпъкват. Това е най-доброто място за нанасяне на ружа! 

След като нанесете пудрата или фон дьо тена, натопете четката в ружа, изтръскайте излишното количество и леко нанесете ружа от скулите към ушите с къси движения нагоре-надолу, като оформяте триъгълник или капка. Ако използвате кремообразен руж, нанесете го с върха на пръстите.

Важно е преходът да не личи и ружът да не е в подчертано ярък цвят. Изравнете ружа с едно хоризонтално движение, а излишното количество отстранете с кърпичка или леко покрийте с пудра. 

Как да изберем нюанса и текстурата на ружа?

•     Ако имате светъл тен, използвайте всички нюанси на розовия руж.

•     Ако имате светъл тен с примеси на жълтеникаво, използвайте руж в прасковен цвят и нюансите на оранжевото. 

•     На маслиновия тен най-добре подхожда руж в кафяви нюанси.

Допълнителен съвет: Помнете, че лицето се зачервява, когато тялото се загрее и затова нанасяйте ружа много пестеливо, особено през летните месеци.

Photo : IStock

За този външен вид препоръчваме

  • Le Blush L'Oreal Paris

  • Face Studio Heat Blush Maybelline New York

Свързани теми: руж

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Made for All: Колекция червила за всеки тон на кожата

Покупката на ново червило може да бъде изключително забавна когато вече знаеш какво търсиш и кой продукт ти отива най-добре. Но какво се случва, кога...