Как да запазим кожата ни матова през целия ден? [email protected]

1. Основа

За да подготвим кожата за фон дьо тен е нужно да поставим правилната основа. Този трик е насочен специално за дамите, които имат проблем с омазняването и видимите пори. След като сте почистили и хидратирали кожата не бързайте да нанасяте фон дьо тен. Оставете кремът да попие добре, след което нанесете лек слой прозрачна пудра в зоните на омазняване и пори. Това ще абсорбира излишната мазнина по кожата и ще помогне фон дьо тен-ът ви да издържи по-дълго.

2. Матиращ фон дьо тен

матова кожа

Ако кожата ви е мазна разбира се, най-добре е да изберете фон дьо тен, който да таргетира точно този проблем. Обърнете внимание на текста по опаковките за да сте сигурни, че подбирате продукт, който е създаден за вашият тип кожа.
В момента ползвам новият Maybelline Fit Me Matte + Poreless, който наскоро излезе на пазара – широко разпространен в дрогериите в страната и на достъпна цена. Предлага средно покритие с кадифен завършек – идеален за дами с кожа, склонна към омазняване.

3. Фиксиране

След нанасянето на фон дьо тен, независимо дали той е с матов завършек или не е важно да го фиксираме за да сме сигурни, че ще издържи възможно най-дълго върху кожата. След нанасянето му го оставете да попие добре за няколко минути докато гримирате очите например. След което вземете кърпичка, като я разделите на няколко фини слоя и с нея попийте излишното количество фон дьо тен върху кожата – това ще помогне кожата ви да изглежда матирана за по-дълго. Последвайте с фин слой пудра за фиксация като така ще имате основа, която издържа през целия ден.

Повече за: Как да изберем правилния фон дьо тен

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Fit Me

    Поръчайте веднага

Свързани теми: фон дьо тен , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 3 на най-добрите фон дьо тени с UV защита

Ако искате да запазите кожата си здрава и красива, използването на крем и фон дьо тен със слънцезащита е задължително...