Как да удължиш живота на фон дьо тена: Малките тайни на големите майстори

За всяка жена е много важно да внимава какви козметични продукти използва, особено какво слага върху лицето си. Именно затова фон дьо тенът трябва да е с добра текстура и високо качество.

За безупречно покритие без ефект на маска, фон дьо тенът трябва да бъде съобразен с типа кожа на всяка жена. За момичета които ежедневно се гримират, фон дьо тенът излиза много скъпо, и това го знаят и известните гримьори. Затова, те използват разни трикове за да удължат живота на този козметичен продукт.

 

В зависимост от вашия тип кожа , има два начина, по които можете да удължите живота на фон дьо тена

1. Ако имате суха кожа, добавете няколко капки масло за лице във флакона от фон дьо тена. Разтърсете флакона, за да се смесят добре. Малко количество масло не променя текстурата на фон дьо тена, и е идеално решение ако нямате възможност да си купите нов.


2. Ако пък имате мазна кожа, добавянето на масло за лице към фон дьо тена ще сътвори обратен ефект – подтиква производството на себум. В този случай, използвайте хидратиращ крем. Смесвайте внимателно продуктите за да не промените цвета на фон дьо тена. Достатъчно е да добавите само няколко капки хидратиращ крем, подхдоящ за вашия тип кожа. В съчетание с хайлайтър и компактна пудра, сместа прави кожата гладка и сияйна.

Повече за: Как да нанесем правилно основата за грим?

Свързани теми: грим , грижа, фон дьо тен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Включи SPF в козметичната си рутина

Трябва да признаеш, перфектният летен грим звучи като научна фантастика, но повярвай ни - съчетаването на модерно и безопасно не е невъзможно начинани...