Как да смесваш сенките като професионалист

Обичаме да се съветваме с нашите любими гримьори по най-важните, според нас, бюти теми, които засягат всички представителки на нежния пол. Една от тях са сенките за очи и тяхното нанасяне, което често се оказва проблем за много хубавици, а както знаем - ако не нанасяме този продукт правилно, то си гарантраме лош макиаж и не особено красива визия. Допитахме се до нюйоркската грим магьосница Ашли Ребека, която ни отвори очите по отношение на нанасянето, смесването и разнасянето на сенките за очи в три лесни и приложими стъпки.

Не спирай да смесваш и разнасяш


Най-лесното правило, което трябва да запомниш е, че колкото повече смесваш и разнасяш, толкова по-красив резултат ще имаш накрая. Истината е, че повечето смесване и размазване кара сенките да са безупречни. Движението на четката трябва да е кръгообразно.

Трябва да познаваш формата на очите си


Това е важно, много важно! Ако, например, имаш по-азиатски тип очи не си прави опушен грим с тъмносиво или черно, защото той визуално ще притвори още повече очите. Ако пък имаш приближени очи наблегни на светлите тонове в самото начало на окото близо до носа. За красавиците с бадемовидни очи препоръчваме да не размазват сенките си над естествената сгъвка на клепача.

Вгледай се внимателно в текстурата и  пигментацията на сенките


Сенките за очи имат различни текстури, някои са по-леки, а други по-плътни и тежки. Някои са блестящи, а други матови. Всеки вид сенки изисква различно нанасяне. По-бляскавите, например, трябва да се нанасят в средата на клепача в близост до миглите, за да създадат усещане за по-отворено око. От друга страна матовите сенки са подходящи за всевъзможни интерпретации. Кремообразните пък също ти дават свобода да експериментираш.

Повече за: Сенките – продуктът, с който грешим най-често

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

    Поръчайте веднага
  • Maybelline 24 Karat Nudes Eye Shadow Palette

Свързани теми: сенки за очи , очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за оформяне на вежди: Нашите ТОП 10

Правилното оформяне на веждите често се превръща в голямо предизвикателство, но за щастие в наши дни, на пазара се предлага изобилие от козметични про...