Как да сменим формата на веждите си?

Питали ли сте някога каква е целта на оформянате на веждите? Те не са просто украса на лицето, а негова неотменна част. Правилно оформените вежди подчертават красотата на очите и правят погледа по-изразителен. За да имате перфектно оформени вежди, задължително е да се приддържате към правилото – никога не променяйте драстично естествената им форма. В противен случай, много ще е трудно да се справите добре с ужасът на скубането.

Няма да е прекалено ако кажем че формата на веждите поменя цялото ви лице и визия. Също така, веждите могат да направят лошо впечатление на околните. Така, тънките вежди правят да изглеждате слаби и чувствителни, а дебелите вежди придават по-младежки вид на лицето. Острата арка на веждите прави физиономията да изглежда прекалено строга, докато веждите с краища спускащи се надолу правят очите тъжни.

Причините да бъдете доста внимателни са много, но следните редове ще ви помогнат да преминете през този етап на промаяна на формата на веждите по възможно най-добрия начин.

Ако вече сте опитали и не сте доволни от резултата, по-добре е да оставите пинцетата за малко. Имайте търпение и изчакайте косъмчетата отново да израстнат, а след това, приддържайки се към естествената им форма, коригирайте веждите си така че крайния резултат да бъде максимално естествен.
 

Стъпка по стъпка

Според гримьорите, формата на лицето определя формата на веждите. Това е доста точно. Но не съвсем. Продълговатото лице се нуждае от прави, хоризонтални вежди, а кръглото лице трябва да е с дълги, извити вежди, но във всеки случай най-добре е да не се променя драстично естествената им форма.

Първата стъпка е да определите къде е началото а къде краят на веждите. Следвайки естествената им линия, премахнете косъмчетата за които смятате че са излишни, но внимавайте да не прекалявате. Началото на веждите трябва да започва от вътрешния ъгъл на окото, а арката трябва да се пада точно по средата на окото.

Ако не сте прекалено сръчни но същевременно не искате да посещавате специалист – използвайте шаблони за оформяне на вежди. Избирайте продукт, възможно най-близък до естествената форма на веждите ви. Шаблоните ще ви помогнат точно да определите къде е началото а къде края на веждата.

Преди да  започнете с пинцетата, очертайте желаната форма на веждите с помощта на подходящ молив. Никога не използвайте увеличително огледало при оформяне, защото то дава неясна преценка за цялостната визия. Ако се нуждаете от подстригване на косъмчета, срешете веждите си с четчица и чак след това изрежете стърчащите косъмчета.

Използвайте коректор за да скриете зачервяванията окоо веждите след скубане на косъмчетата.

Ако желаете допълнително да фиксирате косъмчетата, използвайте качествен гел за вежди. Заложете на продукт с един тон по-светъл или по-тъмен от естествения цвят на веждите.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Според формата на очите

Малките очи изискват по-тънки вежди, докато големите очи се нуждаят от по-дебели и плътни вежди.

Ако очите ви са разположени далеч едно то друго, подчертайте и акцентирайте вътрешната част на веждите. При близо разположени очи, изтънете веждите в началото им. Ако имате паднали клепачи, премахвайте косъмчетата само от долната страна на веждите.

Повече за: Топ 3 на най-съществените грим грешки

Свързани теми: грим , вежди

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как се нанася компактна пудра: 4 прости трика

Всяка пудра дава своя принос при създаването на перфектната визия. Разкриваме как се нанася компактна пудра и защо това е важна стъпка в процеса на гр...