Как да се гримираш за видео разговор

Ситуацията, в която се намираме, няма да продължава вечно. Важното е да се приспособим по правилния начин към нея и да привикнем към някои правила, които ни се налагат от само себе си. Те са свързани с работата от вкъщи, комуникацията с близките и употребата на всички улеснения, които съвременните технологии ни предоставят. Затова сега повече от всякога са актуални всичките видео платформи за комуникация с колегите, компанията и любимите, които не са до нас. В тази статия ще ти разкрием как да се гримираш за видео конференции, така че не просто да се подобри настроението ти и да те разкраси, но и да повдигне самочувствието и продуктивността ти.

Как да се гримираш за видео разговор

Работа от вкъщи

Ако и ти сега практикуваш работа от вкъщи, сигурни сме, че поддържаш връзка с колегите и висшестоящите чрез най-различни платформи, като Skajp, Tims, Zum и много други. Много от тези платформи освен стандартните текстови съобщения предлагат и опцията за видео разговор, а някои от тях дори са специално предназначение за този вид общуване.

Работата от вкъщи не значи, че трябва да се включиш във видео конференциите по пижама, с рошава коса, бледо лице и торбички под очите, а вместо това трябва да подходиш със същия професионализъм, сякаш се провеждат в офиса, и да изглеждаш подобаващо.

Как да се гримираш за видео разговор

Голямото предимство на тези срещи е, че долната част на облеклото може да бъде удобен клин или анцуг, така че внимание трябва да обърнеш само на горната част и на грима.

Как да се гримираш за работен

Коректор

Както се стараеш да не ти се вижда, че не си се наспала заради снощното излизане, когато отиваш на работа, така и сега трябва да се погрижиш да не се виждат хлътналите от многочасово гледане на любимите сериали и филми или недоспиване торбички под очите, като за целта ползваш коректор.

Сигурни сме, че все още някъде по рафтовете ти се намира любимият коректор и те съветваме, да не се чудиш, а задължително да го слагаш преди онлайн срещите по работа. Малко количество коректор под и от вътрешната страна на окото мигновено ще те накара да изглеждаш по-отпочинала и будна.

BB крем или фон дьо тен

Това са моментите, когато се фокусираме върху грижа за самата кожа, вместо върху прикриването на несъвършенствата и изравняването на тена. Затова ти предлагаме да се гримираш за видео разговора, като ползваш само леки за кожата гримове. Нанеси продукти като bb крем или фон дьо тен с лека формула.

Как да се гримираш за видео разговор

Ако случайно се случи под ръка да нямаш такъв фон дьо тен, тогава е достатъчно да вземеш какъвто и да е фон дьо тен и да го смесиш с хидратиращия крем, който ползваш за през деня.

Руж

Като започнеш да нагласяш камерата на устройството си, ще забележиш, че самата резолюция е супер, но и че независимо от цвета на тена ти, лицето ти изглежда по-бледо и изпито, отколкото всъщност е. Затова трябва да знаеш как да се гримираш така, че лицето ти да има цвят и на видеото

Предлагаме ти да нанесеш малко руж на скулите, който да е с малко по-наситен оттенък от обичайния ти. С негова помощ веднага ще изглеждаш по-ведро, здраво и свежо на камерата.

Спирала

За самия край на гримирането за работен видео разговор, ползвай още един продукт, който ще те накара да изглеждаш още по-будна и готова за представяне на идеите си на колегите. Става дума за спирала. Достатъчно е само веднъж да минеш миглите със спирала и ще видиш позитивния ѝ ефект върху цялостната си визия. За да нанесеш спирала не трябва дори да се отделяш от монитора на устройството си, а просто ползвай екрана му вместо огледало.

Гримиране за неформален видео разговор

Видео обажданията с компанията и близките са си възможност да се забавляваш, отпуснеш и експериментираш. Някои от най-известните платформи за целта са Viber, WhatsApp и набиращата популярност House Party платформа.

При гримирането за тези поводи няма правила, всичко е разрешено и препоръчително. Време е да оставиш детето в себе си да си каже мнението и да си поиграе. Събуди креативността си и тази на скъпите хора.

Как да се гримираш за видео разговор

Можеш да организираш и състезания по гримиране, където в груповия видео разговор ти и приятелките ти да се смеете една на друга, докато се опитвате да се гримирате, и току-виж създадете следващата модна тенденция в гримирането. Можете да си измисляте предизвикателства и много други забавни неща. Най-важното от всичко е много да се смеете и да ви бъде хубаво.

Допълнителни трикове

- За да постигнеш още по-естествена визия на камерата, ако ползваш лаптоп с вградена камера, вдигни го с 20-30 см, като го поставиш на някакви книги или кутии.

 - Сензорът, който измерва количеството светлина за камерата ще се обърка и ще те направи още по-мрачно, ако зад теб има прозорец, затова се постарай да избягваш такива позиции.

Ако имаш повече свободно време и не знаеш как да го запълниш, винаги можеш да тренираш уменията си по гримиране, като следиш серията ни текстове за професионалното гримиране:

Научи се да се гримираш като професионалист: първи стъпки

Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

Научи да се гримираш като професионален гримьор: гримиране на очите

За този външен вид препоръчваме

 • Garnier BB Cream Classic Light

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush Day Dream

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match Concealer

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Cushion Blush Subtil

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очи, bb крем, пудра, дневен грим , опушен грим, Lancome, коректор, лице, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Loreal Paris, Garnier, Maybelline New York, Loreal Paris, Lancome, Грим за видео разговор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да комбинираме витамин C, ретинол и хиалуронова киселина?

Популярните активни съставки в козметиката осигуряват множество ползи за тена, но ако все още не си сигурна кои продукти да избереш и как да ги комбин...